
Ένας απόστρατος συνταγματάρχης του Αμερικανικού Στρατού, μιλώντας στο ABC είπε ότι «Το Ιράν χρησιμοποιεί συστήματα υπέρυθρων αντί για το παραδοσιακό ραντάρ».
Την δήλωση αυτή την έκανε για να εξηγήσει το πλήγμα σε F-35 από ιρανικό περιπλανώμενο πυρομαχικό που είχε λάβει χώρα στα μέσα Μαρτίου.
«Τα αμερικανικά μαχητικά όπως τα F-35 και F-15 δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν αυτά τα συστήματα.
🇺🇸🇮🇷
A retired U.S. Army Colonel, speaking to ABC:
“Iran uses infrared systems instead of traditional radar.
American fighters like the F-35 and F-15 are not designed to face these systems.
Iranian airspace is no longer safe for U.S. fighter jets.” pic.twitter.com/7Qa5QyoKBE
— Global Insight Journal (@GlobalIJournal) April 20, 2026
Ο ιρανικός εναέριος χώρος δεν είναι πλέον ασφαλής για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.»
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.