
Το επόμενο τετράμηνο και συγκεκριμένα μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020 αναμένεται να γίνει μπαράζ πληρωμών, καθώς παλαιά και νέα αναδρομικά, ύψους πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, θα δοθούν σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2020 σύμφωνα με τον εργατολόγο, Δημήτρη Μπούρλο, που μίλησε στο Open Tv, θα αφορούν:
– ΣτΕ (11μηνο) 550 έως 4.250 ευρώ
– Εργαζόμενοι συνταξιούχοι (περικοπή 30% αντί 60% από Φεβρουάριο 2020)
– Νοέμβριο ανά 30 έτη και άνω (από Οκτώβριο 2019)
– Προσωρινές (αύξηση 80% μέσου μισθού ή 70% μέσου μηνιαίου εισοδήματος 12 μηνου) 1.15 ευρώ έως 6.000 ευρώ
Η αρχή γίνεται αρχές Οκτωβρίου με τα παλαιά αναδρομικά του 11μηνου Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016 που κρίθηκαν στην πιλοτική δίκη του ΣτΕ και αφορούν στις περικοπές του 2012 στις κύριες συντάξεις.
Δείτε όσα είπε ο κ.Μπούρλος:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.