ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κτηματαγορά: Που οφείλονται οι «τσουχτερές» τιμές ενοικίων (βίντεο)

Κτηματαγορά: Που οφείλονται οι «τσουχτερές» τιμές ενοικίων (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών, Θεμιστοκλής Μπάκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το 86,4% των ενοικιαστών δαπανούν το 42% περίπου του εισοδήματός τους για το ενοίκιό τους. Ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 28%. Αυτά το 2016. Αν αντιληφθούμε τις ραγδαίες αυξήσεις ενοικίων από το 2018 και το 2019, πολλές φορές αγγίζουμε και το 50% του εισοδήματος πλέον».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, βάσει αγγελιών, τα ακίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές, δηλαδή ακίνητα έως 550 ευρώ με δύο υπνοδωμάτια άνω των 70 τμ, κατάλληλα για οικογένειες στα βόρεια προάστια, μόλις το 3,6% των ακινήτων διατίθεται έως 550 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό, πάνω από 90% δηλαδή, είναι άνω των 550 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή τα ακίνητα, νεόδμητα κατασκευής 2018 και μετά είναι πολύ λίγα. Μιλάμε περίπου για 2.000 ακίνητα στον νομό Αττικής. Άρα είναι πολύ μικρό το απόθεμα των ακινήτων», σύμφωνα με τον κ. Μπάκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως το πρώτο δεκάμηνο του 2019, υπήρξαν 400 εκατομμύρια ευρώ στεγαστικά δάνεια, ενώ το ίδιο διάστημα το 2007, υπήρξαν 17 δισ. δάνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.