ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Προστασία α’ κατοικίας: Οι θεσμοί συμφώνησαν για την αναστολή των πλειστηριασμών αλλά… υπό όρους

Προστασία α’ κατοικίας: Οι θεσμοί συμφώνησαν για την αναστολή των πλειστηριασμών αλλά… υπό όρους

Οι θεσμοί, άφησαν περιθώρια προκειμένου να «παγώσουν» για ένα χρονικό διάστημα οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας για τα χρέη της πανδημίας και όχι παλιότερα.

Η κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στα πλαίσια της 9ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, θέλει να εξασφαλίσει «ανάσα» για τους δανειολήπτες, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός τους δημιούργησε πρακτικά προβλήματα, όπως τα εμπόδια για την άσκηση νομικού δικαιώματος αφού δε λειτουργούν τα δικαστήρια και ζητά να μη γίνονται πλειστηριασμοί εν μέσω καραντίνας και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για όσο διαρκεί η πανδημία.

Στις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση συμφώνησε ότι η εφαρμογή του νόμου πρέπει να επανέλθει, με τους θεσμούς να τονίζουν την ανάγκη να μην τεθεί εκ νέου σε κίνδυνο η «κουλτούρα πληρωμών» που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα μας.

Οι θεσμοί στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα «Γέφυρα II» έθεσαν θέμα εξατομικευμένης εφαρμογής, ώστε να μην επιδοτούνται τα δάνεια επιχειρήσεων οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω κορωνοϊού. «Όλοι επλήγησαν, αλλά δεν είναι λογικό να στηρίζονται όσοι εμφάνισαν αύξηση τζίρου».

Αναφορικά με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, υπήρξε συμφωνία για την εφαρμογή έως τον Μάιο του χρονοδιαγράμματος που παρουσίασε η κυβέρνηση, με τη συζήτηση γύρω από το θέμα να συνεχίζεται.

Εκτός από τους πλειστηριασμούς, δυσκολία παρουσίασαν οι διαπραγματεύσεις στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς η πρόοδος αναφορικά με τις συντάξεις είναι ανύπαρκτη.

​Οι θεσμοί αντιμετώπισαν με κατανόηση τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και σε αυτό το κομμάτι, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα.

Αναφορικά με τη συζήτηση για τα δημοσιονομικά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, καθώς και ότι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη για την απόσυρση των μέτρων στήριξης, τα οποία θα συνεχιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης χαρακτηρίστηκε κρίσιμη όσον αφορά την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι το πρώτο τρίμηνο η οικονομική δραστηριότητα θα είναι χειρότερη από αυτή που είχε προβλεφθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.