ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προέδρος συλλόγου σούπερ μάρκετ: «Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές τον Μάιο – Μας ενημέρωσαν οι προμηθευτές»

«Μαύρες» προβλέψεις από τον Γιάννη Πηλίδη - Ήδη οι τιμές βρίσκονται στα ύψη

Προέδρος συλλόγου σούπερ μάρκετ: «Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές τον Μάιο – Μας ενημέρωσαν οι προμηθευτές»

Δεν έχει τέλος το «τσουνάμι» ακρίβειας το οποίο «θερίζει» το εισόδημα των Ελλήνων, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Γιάννης Πηλίδης, έρχεται νέα αύξηση τιμών από τον Μάιο! 

«Δυστυχώς, τον Μάιο θα έχουμε νέο γύρο ανατιμήσεων όπως μας έχουν ενημερώσει πολλοί προμηθευτές», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Θέλω να τονίσω πως υπάρχει επάρκεια σε όλα τα προϊόντα, εκτός από το ηλιέλαιο, το πρόβλημα με το οποίο είναι πολύ μεγάλο. Υπάρχουν στο συγκεκριμένο προϊόν λιγότερες ποσότητες και αυτό συμβαίνει λόγω της δυσκολίας ανεφοδιασμού. Για να βρεθούν νέοι προμηθευτές, απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες είναι γραφειοκρατικές και καθυστερούν τη διαδικασία ανεφοδιασμού. Στα υπόλοιπα υπάρχει υπάρχει μεγάλη επάρκεια, τόσο στα άλευρα όσο και στη ζάχαρη», τόνισε ο κύριος Πηλίδης για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με το πλαφόν που έχουν επιβάλει σε προϊόντα, ο κύριος Πηλίδης σχολίασε: «Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει κανέναν πλαφόν. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των αλυσίδων και των καταναλωτών για λογική και σύνεση στην κατανάλωση προϊόντων, στα οποία υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού, όπως το ηλιέλαιο. Ο κόσμος βλέπει θετικά τη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί και δεν προχωράει σε αλόγιστες αγορές. Δεν έχει άλλωστε και λογική κάποιος να πάει να αγοράσει από τα ράφια δέκα 5λίτρα ηλιέλαιου. Η κατάσταση, επαναλαμβάνω, χρειάζεται λογική και διαχείριση σωστή και μέχρι στιγμής αυτό συμβαίνει».

Το μεγάλο πρόβλημα, παραμένει ωστόσο, το ράλι των τιμών που φαίνεται να απέχει πολύ από την… καρό σημαία του τερματισμού, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος: «Πραγματικά, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση. Οι τιμές είναι πολύ υψηλές και οι αυξήσεις συνεχόμενες. Το αλεύρι ανέβηκε 10 – 35% και αναμένουμε νέα ανατίμηση η οποία θα φανεί στους καταναλωτές μετά το Πάσχα. Η ζάχαρη ανέβηκε 10 – 12% και πωλείται στα ράφια μέση τιμή 0,72 λεπτά και εμείς αγοράζουμε 0,89 λεπτά! Δηλαδή βάζουμε και από την τσέπη μας καθώς δεν προλαβαίνουμε την απορρόφηση των τιμών ενώ τα περιθώρια κέρδους με βάση το νόμο είναι περιορισμένα».

Τι έχει φέρει όμως αυτή την «έκρηξη» τιμών: «Μα, φυσικά το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 2 – 2,5% στο σύνολο του ετήσιου τζίρου μιας μεγάλης αλυσίδας. Μπορείτε να αντιληφθείτε για τι αύξηση μιλάμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προϊόντος που πήρε αύξηση λόγω της ενέργειας, είναι το χαρτί υγείας, το οποίο για να παραχθεί χρειάζεται κατά κύριο λόγο ηλεκτρική ενέργεια».

Τέλος, ζητήσαμε από τον κύριο Πηλίδη μια πρόβλεψη για την πορεία των τιμών, ωστόσο τα νέα δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα: «Δυστυχώς, τον Μάιο θα έχουμε νέο γύρο ανατιμήσεων όπως μας έχουν ενημερώσει πολύ προμηθευτές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.