Εξαθλίωση έφερε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας το 85% των Ελλήνων – Παλεύει για επιβίωση το 40%

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΕΔΚΦ καταγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα

Εξαθλίωση έφερε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας το 85% των Ελλήνων – Παλεύει για επιβίωση το 40%

Στην ενεργειακή φτώχεια έχει οδηγηθεί περίπου το 85% των Ελλήνων, με την ενεργειακή κρίση – αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης, να έχει οδηγήσει τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της φτώχειας παρουσίασε στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και όσα προέκυψαν μέσω έρευνας που διεξήγαγε το ΕΔΚΦ σε συνεργασία με οργανώσεις-μέλη του δικτύου και άλλες κοινωνικές οργανώσεις.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της τραγικότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΔΚΦ, ως μεγαλύτερο πρόβλημα της περιόδου αναδεικνύεται αυτό της ενεργειακής φτώχειας, καθώς το 84,6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως βρίσκεται αντιμέτωπο με αυτήν.

Επιπλέον, το 20% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι σημαντικότερες ανάγκες που αντιμετωπίζει είναι οικονομικές/έλλειψη επαρκών πόρων, το 18,3% εξεύρεσης εργασίας/πρόσβαση σε εργασία, το 15% θέματα στέγης, το 12,5% μορφές ενεργειακής φτώχειας, και άλλο ένα 12,5% επισιτιστική ανασφάλεια.

Παράλληλα, το 38,5% των ερωτηθέντων δυσκολεύονται πάρα πολύ να επιβιώσουν, το 23,1% η κατάστασή τους χειροτερεύει, ενώ το 19,2% αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με την όποια δυσκολία.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.