Το ρουμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών, διαβεβαίωσε ότι η απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα 2 στον πυρηνικό σταθμό Τσερναβόντα της Ρουμανίας δεν έχει επίπτωση στην ασφάλεια του πληθυσμού ή στο περιβάλλον.

«Οι πληροφορίες που προέρχονται από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος δείχνουν ότι τα συστήματα ελέγχου της ακτινοβολίας-γ δεν κατέγραψαν αύξηση των κανονικών τιμώ» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ρουμανίας. Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του μοναδικού ρουμανικού πυρηνικού εργοστασίου στη χώρα τέθηκε χθες εκτός λειτουργίας, καθώς ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα παύσης λειτουργίας για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο κρατικής ιδιοκτησίας όμιλος «Nuclearelectrica» που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του πυρηνικού σταθμού Τσερναβόντα ανακοίνωσε ότι ο αντιδραστήρας θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως ότου διαπιστωθούν τα αίτια της διακοπής, πιθανότατα έως την Παρασκευή. «Δεν υπήρξε κίνδυνος για το προσωπικό, τον τοπικό πληθυσμό ή το περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Το πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται στο νοτιανατολικό τμήμα της χώρας, λειτουργεί από το 1996 και εξασφαλίζει το 18% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr