ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Mόσχα: «Η Σερβία θα παίρνει ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream το 2020» – Η αιτία των επεισοδίων στο Βελιγράδι

Mόσχα: «Η Σερβία θα παίρνει ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream το 2020» – Η αιτία των επεισοδίων στο Βελιγράδι

Φανερώνεται η αιτία των επεισοδίων στο Βελιγράδι καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε πως η Σερβία θα λάβει ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι το 2020 διαμέσου του Turkish Stream που σημαίνει ότι ο αγωγός θα διέλθει είτε μέσω της Βουλγαρίας είτε μέσω της Ελλάδας.

Το 2020 θα αρχίσει η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία μέσω του αγωγού TurkStream, σύμφωνα με ανάρτηση του Ρώσου πρέσβη στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Τσέπουριν, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Σερβία θα λαμβάνει συνεχώς όχι μόνο φυσικό αέριο σε ευνοϊκή τιμή, κάτι που ήδη συμβαίνει τώρα, αλλά και σημαντικά έσοδα από τα τέλη διέλευσης» έγραψε ο κ. Τσέπουριν, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και αναμετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς υπήρχε πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί ήθελαν πάση θυσία την εκχώρηση της Μακεδονίας με την Συνθήκη των Πρεσπών στα Σκόπια καθώς έτσι η Ελλάδα θα μπορεί να πιεστεί εάν κάποια μελλοντική κυβέρνηση επιχειρήσει να δόσει το «πράσινο φώς» στην επέκταση του Turkish Stream.

Δεν είναι διόλου τυχαία η πρόσφατη έκθεση του State Department που αφήνει αιχμές για δήθεν καταπίεση μιας δήθεν μειονότητας. Καθόλου τυχαίο βέβαια και το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων του δυτικού τύπου και ιδιαίτερα του βρετανικού αλλά και του γερμανικού περί δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Βόρεια Ελλάδα.

Να σημειώσουμε επίσης την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη τον Μάιο του 2018

«Η Μακεδονία του Αιγαίου σχηματίστηκε από τον Τίτο με στόχο να αποσπάσει όλη την Βόρεια Ελλάδα όπως το είχε επιχειρήσει προηγουμένως μαζί με τον Βούλγαρο Δημητρώφ πείθοντας μάλιστα και το ΚΚΕ να συνταχθεί μ’ αυτή την ενέργεια για ένα μικρό διάστημα.

Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους Αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν.»

Σημειώνεται ότι χθες είχαμε επεισόδια ξανά στην Σερβία καθώς 2.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έδινε διάγγελμα με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Βούτσιτς καταδίκασε την εισβολή των διαδηλωτών στο κτίριο της τηλεόρασης και χαρακτήρισε «φασίστες και κλέφτες» τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν – όπως είπε – την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών.

Δήλωσε δε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και δεν θα ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λάμβανε συνεχώς σημειώματα από συνεργάτες του που τον ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί εκτός του προεδρικού μεγάρου.

Κάθε φορά που ανακοίνωνε τι του μεταφέρουν οι συνεργάτες του, δήλωνε ότι δεν τους φοβάται και δεν θα υποχωρήσει.

Ένα από τα μηνύματα, όπως ισχυρίστηκε, προέρχονταν από τους Σέρβους του Κοσόβου οι οποίοι εξέφραζαν την ετοιμότητά τους να έρθουν στο Βελιγράδι να τον υπερασπιστούν.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που βρίσκονται μπροστά από το προεδρικό μέγαρο δηλώνουν ότι οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του κτιρίου για να αποτρέψουν την έξοδο του Βούτσιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάσταση προφανώς έχει κάποια σχέση με την φιλορωσική τάση του Βούτσιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.