ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Όλο και πιο πιθανό το μπλακάουτ ανά τμήματα – Οι δύο παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί

Αν συμβεί, θα είναι κατά τους πρώτους μήνες του 2023

Γαλλία: Όλο και πιο πιθανό το μπλακάουτ ανά τμήματα – Οι δύο παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί

Το ενδεχόμενο ενός εθελούσιου τμηματικού μπλακάουτ στο μεγαλύτερο τμήμα της Γαλλίας κατά τους πρώτους μήνες του 2023 βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της γαλλικής κοινής γνώμης.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας το πιθανολογεί, διαβεβαιώνοντας πως πολλά θα εξαρτηθούν από την αποφασιστικότητα του πληθυσμού να δείξει αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και από το αν και κατά ποσό ο φετινός χειμώνας θα είναι «σκληρός» από πλευράς θερμοκρασιών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης δήλωσε πως δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος «αν όλοι εφαρμόσουμε το σχέδιο περιορισμού κατά 10% της περσινής μας κατανάλωσης». Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους 56 αντιδραστήρες που υπάρχουν στη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προς το παρόν οι 20 βρίσκονται σε φάση συντήρησης και δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου πάνω από έξι.

Στην περίπτωση που οι γαλλικές αρχές εκτιμήσουν στις αρχές του 2023 πως είναι απαραίτητο κατά διαστήματα να διακόπτονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, αυτές θα γίνονται μεταξύ 8:00 και 13:00 καθώς και μεταξύ 18:00 και 20:00 ώρα Γαλλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα αφορούν το 60% της χώρας και ειδικότερα τις γραμμές παροχής του δικτύου που δεν τροφοδοτούν με ρεύμα εγκαταστάσεις προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.