ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Μ.Βρετανία ενημέρωσε τους πολίτες της για διακοπές ρεύματος το χειμώνα

Οι προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας - «Τέλος» τα router, είδος πολυτελείας το ζεστό νερό & χρήση πανιών για... τοπικές πλύσεις

Η Μ.Βρετανία ενημέρωσε τους πολίτες της για διακοπές ρεύματος το χειμώνα

Η Μεγάλη Βρετανία, τα βρίσκει «μπαστούνια» έπειτα από τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να εξετάζει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, μελετώντας μάλιστα το σενάριο των διακοπών ρεύματος τους χειμερινούς μήνες.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του National Grid ανέφερε πως τα νοικοκυριά σε ολόκληρη τη Βρετανία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τρίωρες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, εάν τα αποθέματα φυσικού αερίου εξαντληθούν.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...

Ο διευθύνων σύμβουλος John Pettigrew είπε ότι η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσει το μέτρο των κυλιόμενων διακοπές ρεύματος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, διευκρινίζοντας ότι οι διακοπές ρεύματος θα λαμβάνουν χώρα σε «πραγματικά, πολύ κρύες ημέρες» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εάν η Βρετανία αποτύχει να εξασφαλίσει επαρκή εφοδιασμό φυσικού αερίου από την Ευρώπη.

Μιλώντας στη Σύνοδο για την Ενεργειακή Μετάβαση των Financial Times, ο Pettigrew προειδοποίησε ότι οι βρετανικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, οι οποίοι παράγουν μεγάλο μέρος της ισχύος της χώρας, αντιμετωπίζουν σημαντική έλλειψη καυσίμων.

Η προειδοποίηση του Pettigrew απηχούσε εκείνη του Εθνικού Διαχειριστή Ηλεκτρικού Συστήματος του Εθνικού Δικτύου (ESO), ο οποίος νωρίτερα αυτό το μήνα είπε ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προγραμματισμένες τρίωρες διακοπές ρεύματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το δίκτυο δεν θα καταρρεύσει.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem είπε ότι τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, όπου είναι δυνατόν, αυτόν τον χειμώνα για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους και στη μείωση του κινδύνου διακοπής ρεύματος.

Οι προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας ανά χώρα

Η Δανία προτείνει κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες στους υπαλλήλους, ενώ η Γερμανία προτείνει βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βάδης Βυτεμβέργης.

Το ζεστό νερό θα είναι πλέον είδος πολυτελείας σε επιχειρήσεις και τράπεζες. Βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους και διακοπή ζεστού νερού σε επιχειρήσεις και τράπεζες.

Στη Γαλλία, ο Πύργος του Άιφελ θα σβήνει νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ενώ γίνονται εισηγήσεις να κλείνουν τα router όταν δε χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, υπάρχει σύσταση να κλείνουν τα router του wifi. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Γάλλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν οικονομία από την στιγμή που η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους παρέχει οικονομική βοήθεια.

Στην Ισπανία συζητείται η εφαρμογή αυστηρής οδηγία για τοποθέτηση αυτόματης πόρτας στα καταστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας. Την περίοδο του χειμώνα, η θερμοκρασία στους δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από τους 19 βαθμούς.

Στην Ιταλία προτείνεται κλείσιμο καταστημάτων μία ώρα νωρίτερα. Επιχειρήσεις και σωματεία κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει περισσότερα παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί 52 δισ. ευρώ για να ανακουφιστούν από την πίεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Σουηδία κλειδωμένοι θα είναι οι θερμοστάτες στους 21 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.