ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Nord Stream: Ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας στο σημείο των εκρήξεων στη Βαλτική

Το τμήμα του σωλήνα μεταξύ των κρατήρων έχει καταστραφεί

Nord Stream: Ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας στο σημείο των εκρήξεων στη Βαλτική

Η εταιρεία Nord Stream επιβεβαίωσε πως οι εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream είναι αποτέλεσμα σαμποτάζ.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, ολοκλήρωσε την αρχική συλλογή δεδομένων στο σημείο που έγιναν οι εκρήξεις του αγωγού στη γραμμή 1, η οποία βρίσκεται στη σουηδική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, και βρέθηκαν προκαλούμενοι κρατήρες βάθους 3 έως 5 μέτρων.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας μετά την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 & 2 έστειλε μήνυμα από το δικό της iphone στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν με μία λιτή φράση: «it’s done» (έγινε).

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιθεώρησης στο σημείο της βλάβης, βρέθηκαν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας τεχνογενείς (προκαλούμενοι) κρατήρες βάθους 3 έως 5 μέτρων σε απόσταση περίπου 248 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Η Nord Stream αναφέρει πως το τμήμα του σωλήνα μεταξύ των κρατήρων έχει καταστραφεί, ενώ η ακτίνα διασποράς των θραυσμάτων του σωλήνα είναι τουλάχιστον 250 μέτρα. «Οι ειδικοί συνεχίζουν να αναλύουν τα δεδομένα της έρευνας» προστίθεται στη σχετική ενημέρωση.

Η Nord Stream είχε ενημερώσει πως από τις 27 Οκτωβρίου, ένα ειδικά εξοπλισμένο σκάφος που ναυλώθηκε από την ίδια, έφτασε στην υποτιθέμενη τοποθεσία της ζημιάς του αγωγού στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκεί, μετά την εκτέλεση εργασιών βαθμονόμησης, οι ειδικοί ξεκίνησαν τις έρευνες, οι οποίες κράτησαν περίπου μια εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.