ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Έλληνες πλήρωσαν 600 εκατ. ευρώ για ρεύμα που δεν κατανάλωσαν!

Τα διπλάσια αναμένεται να πληρώσουν φέτος!

Οι Έλληνες πλήρωσαν 600 εκατ. ευρώ για ρεύμα που δεν κατανάλωσαν!

Με το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ «φέσωσαν» τους Έλληνες καταναλωτές οι εταιρείες ενέργειας, καθώς τους χρέωσαν τις απώλειες από το δίκτυο διανομής ενέργειας αλλά και από τις ρευματοκλοπές.

Για να το κάνουμε λιανά το 2021 οι καταναλωτές πλήρωσαν 600 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν κατανάλωσαν.

Τα ποσά είναι μυθώδη καθώς όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», εξαιτίας των απωλειών ρεύματος από το δίκτυο, οι καταναλωτές το 2021 πλήρωσαν 391 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα που δεν κατανάλωσαν. Να σημειωθεί ότι οι απώλειες σε ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων του δικτύου διανομής αντιστοιχεί στο 9,87% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Αντίστοιχα πλήρωσαν 209 εκατομμύρια ευρώ για τις ρευματοκλοπές των μπαταχτσήδων που αντιστοιχεί στο 4,47% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Οι προβλέψεις για το 2022 είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας της έκρηξης των τιμών ενέργειας οι καταναλωτές θα κληθούν τα πληρώσουν κερατιάτικα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας των απωλειών ρεύματος από τις «τρύπες» του πεπαλαιωμένου δικτύου αλλά και τις ρευματοκλοπές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ευθύνες για την κυβέρνηση αλλά τους διαχειριστές του δικτύου είναι μεγάλες τόσο για το ηλεκτρικό ρεύμα που χάνεται λόγω του παλιού δικτύου όσο και λόγω τω ρευματοκλοπών αφού δεν έχει εκπονηθεί κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο τόσο για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρευματοκλοπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.