Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα στο σπίτι – Τι αποφεύγουμε για να μην «καίμε»

Πώς μπορούν οι καταναλωτές να υπολογίσουν μόνοι τους τις κιλοβατώρες

Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα στο σπίτι – Τι αποφεύγουμε για να μην «καίμε»

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με Ενώσεις Καταναλωτών υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να μειώσουν το κόστος ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας) με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι οποίες δεν θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους.

Αναλυτικά, η ΡΑΕ και οι Ενώσεις Καταναλωτών αναφέρουν απλούς τρόπους για να εξοικονομήσουν οι πολίτες ενέργεια και χρήματα:

-Ρυθμίζουν θερμοστάτη στους 20 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα και στους 26 βαθμούς Κελσίου τo καλοκαίρι,

-Δεν αφήνουν την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή .Ρυθμίζουν την ψύξη στους 7 βαθμούς Κελσίου και την κατάψυξη στους -18 βαθμούς κελσίου.

-Τοποθετούν το σκεύος σωστά στην εστία. Σβήνουν τον φούρνο 10 λεπτά πριν μαγειρευτεί το φαγητό,

-Δεν ξεχνούν τον θερμοσίφωνα ανοιχτό,

-Πλένουν στους 30 βαθμούς Κελσίου με γεμάτο πλυντήριο στο οικονομικό πρόγραμμα

-Σβήνουν τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν

Πώς μπορούν οι καταναλωτές να υπολογίσουν μόνοι τους τις κιλοβατώρες

Μέσω της ειδικής ιστοσελίδας (ElectricityCostCalculator.gr) οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών τους. Συγκεκριμένα:

Οι καταναλωτές διαλέγουν τις οικιακές συσκευές που διαθέτουν με ένα κλικ, εισάγουν τον χρόνο χρήσης κάθε συσκευής και επιλέγουν την τιμή κιλοβατώρας που προσφέρει ο Προμηθευτής τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να υπολογίσουν ένα ενδεικτικό ημερήσιο και μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Για διευκόλυνση του καταναλωτή, έχουν ήδη προεπιλεγεί τυπικές συσκευές που χρησιμοποιεί ένα μέσο νοικοκυριό, ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης, διάρκεια χρήσης, καθώς και η μέση τιμής Προμήθειας (μετά την κρατική επιδότηση) του τρέχοντος μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τα τιμολόγια κάθε Προμηθευτή όπως αυτά ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ www.rae.gr/times-kai-xreoseis/

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας της ΡΑΕ και των Ενώσεων Καταναλωτών είναι η ενημέρωση και στήριξη των καταναλωτών, όπως και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα κατανάλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.