ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικό φ.α. «τέλος» – Gazprom: «H Siemens δεν μπορεί να επισκευάσει τον στρόβιλο – Δεν έχει χώρο»

Η Μόσχα είναι αποφασισμένη: Η ΕΕ θα «κρυώσει» αν δεν αλλάξει μυαλά

Ρωσικό φ.α. «τέλος» – Gazprom: «H Siemens δεν μπορεί να επισκευάσει τον στρόβιλο – Δεν έχει χώρο»

«Η Siemens συμμετέχει στις εργασίες επισκευής σύμφωνα με την τρέχουσα σύμβαση, εντοπίζει δυσλειτουργίες, υλοποιεί τον εντοπισμό διαρροών λαδιού και είναι έτοιμη να τις επιδιορθώσει. Μόνο που δεν υπάρχει μέρος για να κάνει την επισκευή»

ανακοίνωσε πριν από λίγο στο κανάλι της στο Telegram η Gazprom.

Επί της ουσίας είναι μία εύσχημη απάντηση της Μόσχας για το ότι δεν θα επιτρέψει να επαναλειτουργήσει ο αγωγός όσο οι Ευρωπαίοι απαιτούν πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

H Gazprom ανακοίνωσε χθες την «επ’ αόριστον» διακοπή του Nord Stream 1 «για τεχνικούς λόγους», πυροδοτώντας μια «βόμβα» στα θεμέλια της Ευρώπης.

Η Gazprom ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα ότι ο Nord Stream , ο οποίος είχε προηγουμένως διακοπεί για τρεις ημέρες λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, δεν μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του λόγω διαρροής λαδιού στη μοναδική λειτουργούσα μονάδα Trent 60.

Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία με τη βλάβη. Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα και πως πρέπει να επισκευαστεί από τη Siemens.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής Siemens Energy δήλωσε στο RIA Novosti ότι εταιρεία δεν θεωρεί το συμπέρασμα της ” Gazprom ” σοβαρό τεχνικό λόγο για τη διακοπή του αγωγού.

Ο Nord Stream λειτουργεί με περιορισμούς από τα μέσα Ιουνίου και από τα τέλη Ιουλίου λειτουργεί μόνο με το 20% της ημερήσιας χωρητικότητάς της, τα σχεδόν 170 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι η μείωση των προμηθειών οφείλεται αποκλειστικά σε κυρώσεις, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στη συντήρηση και επισκευή των μονάδων των συμπιεστών αερίου της Siemens . Πρόσφατα, μόνο ένας στρόβιλος λειτουργούσε κανονικά.

Η κίνηση αυτή της Gazprom έρχεται ως απάντηση στην κίνηση των G7 για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.  

H γερμανική βιομηχανία, που αποτελεί την οικονομική «καρδιά» της Ευρωπαϊκής είναι αντιμέτωπη πλέον με τεράστια προβλήματα, αφού η ήδη μειωμένη ανταγωνιστικότητας λόγω της αύξησης των τιμών φυσικού αερίου, θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο η Ρωσία πιέζει και για την ενεργοποίηση του Nord Stream 2, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να ενεργοποιήσει.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.