ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ιράν και η Τουρκία συζήτησαν την κατασκευή ενός νέου διασυνοριακού αγωγού φυσικού αερίου

Οι υπουργοί από το Ιράν & την Τουρκία συναντήθηκαν στην Άγκυρα για να ανανεώσουν την 25ή σύμβαση προμήθειας φ.α.

Το Ιράν και η Τουρκία συζήτησαν την κατασκευή ενός νέου διασυνοριακού αγωγού φυσικού αερίου

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα κέντρο φυσικού αερίου στην Τουρκία για την Ευρώπη.

Ενώ η πρόταση του Πούτιν βρισκόταν ακόμη στο προσκήνιο των ΜΜΕ, μια αξιοσημείωτη δημοσίευση προήλθε από τον ιρανικό Τύπο.

Το Ιράν και η Τουρκία συζήτησαν την κατασκευή ενός νέου διασυνοριακού αγωγού, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου.

Η συνάντηση στην Άγκυρα

Οι υπουργοί από το Ιράν και την Τουρκία συναντήθηκαν στην Άγκυρα προκειμένου να ανανεώσουν την 25ή σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου ή μια νέα συμφωνία που θα μπορούσε να επιτρέψει στο Ιράν να αυξήσει την ποσότητα του πετρέλαιο του.

Το πρακτορείο ειδήσεων Shana μετέδωσε ότι ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί συναντήθηκε με ανώτερους Τούρκους υπουργούς και αξιωματούχους για να συζητήσουν βασικά ζητήματα στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Νέος αγωγός φυσικού αερίου από Ιράν σε Τουρκία»

Τονίστηκε ότι το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η δημιουργία νέου αγωγού εξαγωγής φυσικού αερίου από τα σύνορα μεταξύ Ιράν και Τουρκίας. Στην έκθεση, οι δύο χώρες συμπεριέλαβαν επίσης πληροφορίες ότι τέθηκαν προς συζήτηση οι δασμοί της Τουρκίας στις εισαγωγές πετροχημικών προϊόντων από το Ιράν.

Σημερινό δημοσίευμα, εξάλλου, του ιρακινού πρακτορείου Shana αναφέρει ότι ο διευθυντής αποστολής της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου (NIGC) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνάντησης με τους εκπροσώπους της τουρκικής εταιρείας Butas και την επίτευξη νέων συμφωνιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει η NIGC, ο Mohammad Reza Julaei είπε: «Σύμφωνα με τις συμφωνίες, όλες οι τεχνικές, επιχειρησιακές και εκτελεστικές δραστηριότητες εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Τουρκία θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων 6 μηνών με συντονισμό και των δύο μερών, που περιλαμβάνουν επιχειρησιακά σχέδια, γενικές επισκευές, καθοδική προστασία και επίστρωση γραμμών μεταξύ Ιράν και Τουρκίας και ανακαίνιση του σταθμού Bazargan και άλλα θέματα που σχετίζονται με την εξαγωγή φυσικού αερίου στη χώρα αυτή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.