ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τριγμοί στην Γερμανία: «Αν σταματήσουμε το ρωσικό φ.α έρχεται ανεργία και κοινωνική αναταραχή»

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Τριγμοί στην Γερμανία: «Αν σταματήσουμε το ρωσικό φ.α έρχεται ανεργία και κοινωνική αναταραχή»

Οι Γερμανοί παρουσιάζουν ωμά το πρόβλημα, η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και εάν σταματήσει η παροχή του εν μια νυκτί θα ξεσπάσουν κοινωνικές ταραχές, η ανεργία θα εκτοξευθεί και μπορεί να αμφισβητηθεί και η δημοκρατία…

Αυτά δεν τα υποστηρίζει κάποιος αναλυτής αλλά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soder.

Η εξάρτηση από τη Ρωσία στους υδρογονάνθρακες πρέπει να αντιμετωπιστεί σταδιακά, διαφορετικά η Γερμανία θα αντιμετωπίσει μεγάλες αρνητικές συνέπειες ανέφερε ο Markus Soder στην εφημερίδα Funke.

«Συμμερίζομαι την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι βραχυπρόθεσμα μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς πετρέλαιο και άνθρακα από τη Ρωσία. Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο δύσκολο.

Πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες για την πλειοψηφία του πληθυσμού» ανέφερε. «Αν σταματήσουμε το φυσικό αέριο από τη Ρωσία εν μία νυκτί, θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ανεργία, κοινωνική αναταραχή ενώ μπορεί να πληγεί και η δημοκρατία», προειδοποίησε ο Markus Soder

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί από την προμήθεια άνθρακα και πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία εντός ενός έτους.

Για την αντικατάσταση της παροχής φυσικού αερίου, κατασκευάζονται δύο τερματικοί σταθμοί LNG στο βορρά.

Ο Markus Soder πρότεινε επίσης την παράταση της διάρκειας ζωής πέντε πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία εν μέσω μιας δύσκολης ενεργειακής κατάστασης.

Το κλείσιμο των τριών πυρηνικών σταθμών που λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους είναι ένα σοβαρό ιδεολογικό λάθος. Προμηθεύουν ηλεκτρισμό σε 10 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Πρέπει να παρατείνουμε τη λειτουργία πέντε πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για άλλα πέντε χρόνια, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να επιτύχουν τους στόχους της πράσινης ενέργειας» επισήμανε ο Markus Soder

Ο γερμανός καγκελάριος Scholz ήταν στο παρελθόν αρνητικός στην παράταση της διάρκειας ζωής των πυρηνικών σταθμών.

Η Γερμανία αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια το 2011 ως απάντηση στην καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Την 1η Ιανουαρίου 2022, τρεις από τους έξι τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς στη Γερμανία αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο.

Τώρα τρεις σταθμοί παραγωγής ενέργειας αυτού του τύπου παραμένουν στη χώρα: στη Βαυαρία, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την Κάτω Σαξονία.

Υποτίθεται ότι θα απενεργοποιηθούν μετά το 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η Γερμανία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης θα χρησιμοποιούσε περισσότερο αέριο από τη Ρωσία.
Αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η απεξάρτηση από την εξαγωγή πόρων από τη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την έναρξη μιας στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.