ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρυξέλλες: Τέλος στις θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια

Για εξοικονόμηση ενέργειας

Βρυξέλλες: Τέλος στις θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια

Τέλος στα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να μπει στις Βρυξέλλες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η περιοχή των Βρυξελλών πρόκειται να απαγορεύσει τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε όλη τη βελγική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με το δίκτυο BX1. Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες των επιχειρηματιών για πιθανή απώλεια των πελατών, οι τοπικές αρχές εισήγαγαν πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διανομή εκατοντάδων κουβερτών σε εστιατόρια και μπαρ στην περιοχή.

«Μοιράζοντας κουβέρτες προσφέρουμε μια μεταβατική περίοδο [πριν από τον Ιανουάριο] και προτείνουμε άλλους τρόπους να παραμείνετε ζεστοί το χειμώνα παρά με θερμάστρες», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν, προσθέτοντας ότι «οι θερμάστρες είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, ακριβές για τους ιδιοκτήτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.