ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Φωτιά» πήραν οι τιμές πετρελαίου

Στο επίπεδο των 115 δολαρίων ανά βαρέλι το αργό

«Φωτιά» πήραν οι τιμές πετρελαίου

«Φωτιά» πήραν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο 3,43% και το brent  2,88% (στις 19.30 ώρα Ελλάδας) και πλέον κινείται σε επίπεδα οριακά κάτω από τα 115 δολάρια ανά βαρέλι.

Η άνοδος των τιμών στο πετρέλαιο ήλθε μετά από την ανακοίνωση κερδών υψηλότερων από τα αναμενόμενα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, από εταιρείες όπως η Dollar Tree και η Dollar General, που έδωσαν νέα ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς σκόρπισαν την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η ύφεση, καθώς η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομία.

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στις 210.000. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 215.000, όπως σημειώνει το Reuters.

Ωστόσο, πίσω από όλα είναι η προσδοκία ότι ενδεχομένως έχει φτάσει η στιγμή που ο πληθωρισμός θα αρχίσει να επιβραδύνεται, τουλάχιστον στις ΗΠΑ:  «Τα στοιχεία υποδηλώνουν μια πιθανή στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση από τη Fed», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται, η ζήτηση επιβραδύνεται , αλλά  ίσως και η άνοδος των τιμών αρχίζει να επιβραδύνεται. Και αν όλα αυτά ισχύουν, τότε θα αρχίσει να προετοιμάζεται το έδαφος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για μια στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση», πρόσθεσε.

Στις 20.00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones κέρδιζε πάνω από 550 μονάδες, ενώ ο S&P εμφάνιζε άνοδο 2,12% , βγαίνοντας για τα καλά από bear market Την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο – 3,01% – κατέγραφε πάντως ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100, ο οποίος έχει «υποφέρει» τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει για επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – και το ελληνικό, που πλησιάζει και πάλι τα επίπεδα των 890 μονάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.