ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Gazprom για Nord Stream 1: «Επικίνδυνη διαρροή λαδιού σε τουρμπίνα σταθμού»

Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Gazprom για Nord Stream 1: «Επικίνδυνη διαρροή λαδιού σε τουρμπίνα σταθμού»

Ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom, προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις με τις οποίες δίνει εξηγήσεις για τη διακοπή του Nord Stream 1.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε, έλαβε προειδοποίηση από τις ρωσικές αρχές ότι ο σταθμός συμπίεσης Πορτοβάγια, που στέλνει φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, δεν πληροί πλέον τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο σταθμός Πορτοβάγια είναι πλέον «επικίνδυνη μονάδα παραγωγής» και δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Την περασμένη Παρασκευή η Gazprom είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε διαρροή λαδιού στη μοναδική εν λειτουργία τουρμπίνα στον σταθμό Πορτοβάγια και ότι υποχρεωνόταν να αναστείλει τις παραδόσεις φυσικού αερίου έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής.

Επικαλέστηκε μάλιστα τη Siemens Energy, η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση στις τουρμπίνες του Nord Stream 1, ότι «τα αίτια της διαρροής λαδιού μπορούν να αποκλειστούν μόνο από εξειδικευμένη εταιρεία επισκευής».

Το Σάββατο, η Siemens Energy δήλωσε ότι δεν της είχε ανατεθεί η εκτέλεση των εργασιών και ότι το πρόβλημα που έχει αναφέρει η Gazprom δεν επηρεάζει συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και πως οι τεχνικοί θα μπορούσαν να σφραγίσουν επί τόπου το σημείο όπου εντοπίστηκε η διαρροή.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως υπάρχουν κι άλλες διαθέσιμες τουρμπίνες στον συγκεκριμένο σταθμό.

Η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα επαναληφθούν πλήρως έως ότου η Δύση άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, ανακοίνωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε ότι την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά ότι οι κυρώσεις φταίνε για την «αποτυχία της Ρωσίας» να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.