Η ακρίβεια που πλήττει τις περισσότερες χώρες, έχει χτυπήσει κυριολεκτικά «κόκκινο».

Ενδεικτικό των όσων ζουν οι ευρωπαίοι είναι οι βρετανοί καταναλωτές οι οποίοι στρέφονται προς φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις στα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την εκτόξευση του κόστους διαβίωσης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Βρετανοί το έχουν ρίξει στις κονσέρβες. Ακόμα και το κονσερβοποιημένο κρέας έχει αύξηση.

Τι αγοράζουν για να φάνε

Έρευνα της NielsenIQ έδειξε άνοδο στις πωλήσεις κατεψυγμένου κοτόπουλου (12% σε ετήσια βάση), ρυζιού και δημητριακών (11%). 

Αύξηση καταγράφουν επίσης τα κονσερβοποιημένα φασόλια και ζυμαρικά (10%), το κονσερβοποιημένο κρέας (9%) και τα ζυμαρικά (31%).

Αντίθετα, πέφτουν οι πωλήσεις μπύρας, κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών (9,7%), καθώς και η κατανάλωση άλλων ειδών που δεν είναι απαραίτητα στην διατροφή (6.1%).

«Οι καταναλωτές αρχίζουν να διαφοροποιούν τις επιλογές τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους διαβίωσης. Για ορισμένα νοικοκυριά, η εξοικονόμηση χρημάτων σημαίνει αγορά φθηνότερων προϊόντων», εξηγεί στέλεχος της NielsenIQ.

Ορισμένα νοικοκυριά σταματούν να αγοράζουν ορισμένα προϊόντα ή στρέφονται προς φθηνές γερμανικές αλυσίδες όπως οι γερμανικές Aldi και Lidl.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άνοδος του κόστους διαβίωσης προκαλεί επίσης αύξηση κατά 7% των επισκέψεων στα σούπερ μάρκετ και μείωση κατά 12% των online αγορών.