ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η αμερικανική Cheniere Energy προειδοποίησε ότι θα διακόψει την παροχή LNG στην Ευρώπη!

Η εταιρεία αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των αμερικανικών εξαγωγών υγροποιημένου αερίου

Η αμερικανική Cheniere Energy προειδοποίησε ότι θα διακόψει την παροχή LNG στην Ευρώπη!

Η Cheniere Energy Inc, που αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα LNG των ΗΠΑ ζήτησε από την κυβέρνηση Biden να την εξαιρέσει από τους νέους κανονισμούς για τα όρια στις εκπομπές καρκινογόνων ρύπων, υποστηρίζοντας ότι αν δεν το κάνει, θα υποχρεωθεί να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα θέσει σε κίνδυνο τη δέσμευση της χώρας να αυξήσει την προμήθεια LNG προς την Ευρώπη, προκειμένου να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο.

Αυτό αναφέρει το Reuters που επικαλείται έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές. 

Το αίτημα της Cheniere επιβάλλει ένα πολύ άβολο δίλημμα στην κυβέρνηση του προέδρου Biden που θα πρέπει να αναιρέσει τις πολιτικές του για περιορισμό της ρύπανσης από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και την υπόσχεσή του να βοηθήσει (με το αζημίωτο καθώς το αμερικανικό LNG είναι πανάκριβο) τους Ευρωπαίους να επιβιώσουν στην περίπτωση που η Ρωσία διακόψει (εξαιτίας του Μπάιντεν και των Αμερικανών) την ροή του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου.

Αν απορρίψει το αίτημα της Cheniere, θα διακινδυνεύσει τη διακοπή του μεγαλύτερου μέρους των εξαγωγών LNG της Αμερικής για μήνες ή και για χρόνια, ενώ αν το ικανοποιήσει, θα ακυρώσει την βασικότερη προεκλογική του δέσμευση για περιορισμό των εκπομπών τοξικών ρύπων σε φτωχές και μειονοτικές γειτονιές.

Βασικά οι μάσκες θα πέσουν και θα φανεί για μία ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν για τις ΗΠΑ και τον πλανήτη.

Οι ρυθμιστικές αρχές του Τέξας έχουν ήδη αποστείλει στην τεράστια εγκατάσταση παραγωγής LNG της Cheniere στα περίχωρα της πόλης Corpus Christi στον Κόλπο του Μεξικού προειδοποίηση για υπέρβαση των ορίων εκπομπών καρκινογόνων ρύπων. 

Ο κανονισμός στον οποία αναφέρεται η Cheniere είναι το Διάταγμα για τα Εθνικά Πρότυπα Εκπομπών για Επικίνδυνους Ρύπους (NESHAP), ο οποίος επιβάλλει περιορισμούς στις εκπομπές γνωστών καρκινογόνων ουσιών όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι από τον 1η Αυγούστου δηλαδή σε 20 μέρες, ο κανόνας αυτός θα αρχίσει να ισχύει για δύο τύπους αεριοστροβίλων που είχαν μείνει εκτός κανονισμού για σχεδόν δύο δεκαετίες και που σε όλες τις ΗΠΑ χρησιμοποιεί μόνον η Cheniere σε πολλές εγκαταστάσεις της, υποχρεώνοντας την κατά συνέπεια να αναβαθμίσει ορισμένες και να κλείσει άλλες, για αρκετό καιρό.

Η εταιρεία με έδρα το Χιούστον, αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των αμερικανικών εξαγωγών LNG.

«Η ενδεχόμενη επιβολή σημαντικού κόστους και η πλήρης διακοπή δραστηριοτήτων στη βιομηχανία LNG των ΗΠΑ την στιγμή που η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη στρατηγική ανάγκη της Ευρώπης να σπάσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο είναι αντιπαραγωγική», αναφέρει η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τη Cheniere σε επιστολή της προς την Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ξεχωριστό email της Cheniere με ημερομηνία 9 Μαρτίου, που στάλθηκε σε άλλους αξιωματούχους της Αρχής Περιβαλλοτνικής Προστίας αναφέρει ότι οι σχεδιαστικές και μηχανολογικές εργασίες για την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της μετασκευής του συνόλου των στροβίλων που χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της η εταιρεία θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα «αρκετά χρόνια».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.