ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ρωσία «στριμώχνει» τους δυτικούς για τα δημητριακά: «Μόνο αν καταργηθούν τα εμπόδια και σε μας»

Οι ρωσικοί όροι για να συνεχίσει η συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

Η Ρωσία «στριμώχνει» τους δυτικούς για τα δημητριακά: «Μόνο αν καταργηθούν τα εμπόδια και σε μας»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμφωνήσει να επεκτείνει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, μόνο εάν ληφθούν υπ όψιν τα συμφέροντα των δικών της παραγωγών αγροτικών προϊόντων, στριμώχνοντας έτσι την Δύση που βλέπει ότι θα πρέπει να χρηματοδοτήσει εκ νέου τα ρωσικά ταμεία.

Η Συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επιτεύχθηκε πέρυσι με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, εκπνέει στις 18 Μαρτίου και η ισχύς της μπορεί να επεκταθεί εφόσον όλα τα μέρη συμφωνήσουν. Η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει ότι είναι δυσαρεστημένη με ορισμένες πτυχές της συμφωνίας.

Οι εξαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων δεν έχουν μπει λεπτομερώς στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων, αλλά η Μόσχα λέει ότι οι κυρώσεις στο σύστημα πληρωμών, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στον κλάδο των ασφαλίσεων συνιστούν ένα «εμπόδιο» στο να μπορεί να εξάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε τις προοπτικές της ανανέωσης της συμφωνίας κατά τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης της G20 στο Νέο Δελχί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι είναι δυνατόν να συνεχιστεί η συμφωνία πακέτο για τα σιτηρά μόνο εάν τα συμφέροντα των Ρώσων παραγωγών σιτηρών και λιπασμάτων έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές και ληφθούν υπ’ όψιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.