ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με κεριά θα τη βγάλουμε: Οι Έλληνες «έσβησαν» τον διακόπτη πριν μπει ο χειμώνας – Μειώθηκε η κατανάλωση ρεύματος

Η μεγαλύτερη μείωση οφείλεται στη ζήτηση από το δίκτυο χαμηλής τάσης, νοικοκυριά, μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις

Με κεριά θα τη βγάλουμε: Οι Έλληνες «έσβησαν» τον διακόπτη πριν μπει ο χειμώνας – Μειώθηκε η κατανάλωση ρεύματος

Εποχές μεταπολεμικής περιόδου αναμένεται να ζήσουμε τους προσεχείς μήνες, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς η ενεργειακή κρίση γονατίζει ήδη τους Έλληνες πολίτες.

Οι πολίτες φοβούμενοι τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, έσβησαν τον διακόπτη από τον Αύγουστο, καθώς συνεχίστηκε η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα στη σκιά της ενεργειακής κρίσης, ενώ πτωτικά  κινήθηκε τον ίδιο μήνα και η κατανάλωση βενζίνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε εφέτος τον Αύγουστο κατά 12,92 % (ήταν 5002 γιγαβατώρες (GWh) έναντι 5329 GWh πέρυσι).

Η μεγαλύτερη μείωση οφείλεται στη ζήτηση από το δίκτυο χαμηλής τάσης (νοικοκυριά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) που διαμορφώθηκε στις 3156 GWh (μείωση 18,6 %).

Μικρότερη ήταν η μείωση από τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης (501 GWh, μείωση 3 %).

Μετά την σημαντική πτώση της κατανάλωσης στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, πτωτικά κινείται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και στο 8μηνο καθώς διαμορφώθηκε στις 35.337 GWh από 35.531 GWh πέρυσι (-0,54 %).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τη μείωση της ζήτησης, η εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε καθώς τον Αύγουστο σημειώθηκε θεαματική αύξηση (τετραπλασιασμός) των εξαγωγών ρεύματος, στις 636 γιγαβατώρες ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 62,84 % στις 275 γιγαβατώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.