ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μετά τα σούπερ μάρκετ το «καλάθι του φτωχού»… επεκτείνεται σε φούρνους και κρεοπωλεία

Βαριές «καμπάνες» σε όσους δεν το εφαρμόζουν

Μετά τα σούπερ μάρκετ το «καλάθι του φτωχού»… επεκτείνεται σε φούρνους και κρεοπωλεία

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το «καλάθι του φτωχού», το οποίο δεν θα ισχύει μόνο στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα κρεοπωλεία και τους φούρνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι δεν το εφαρμόζουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα, ακόμα και 5.000 ευρώ για κάθε μέρα που θα παραβαίνουν το μέτρο οι αλυσίδες των καταστημάτων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης τώρα συζητά και με τους αρτοποιούς αλλά και τους κρεοπώλες για να μπούνε στο καλάθι έξτρα προϊόντα.

Η κυβέρνηση αντί να βρει πιο χρήσιμους τρόπους για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, για άλλη μια φορά ρίχνει τις πρωτοβουλίες και την ευθύνη στους ιδιώτες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη λίστα με τις 50 κατηγορίες προϊόντων που θα περιέχει το «καλάθι του φτωχού» βγαίνουν τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά και τη θέση τους παίρνουν τα όσπρια και το αλεύρι.

Μέσα στα όρια του καλαθιού που θα είναι αναρτημένο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ και στην εφαρμογή e-καταναλωτής, οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιθανότατα το μέτρο θα διατηρηθεί έως και τον προσεχή Μάρτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.