ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρομακτική πρόβλεψη από Bloomberg: «Η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ μπορεί να εξελιχθεί σε επανάληψη του κραχ του 2008»

Tα σενάρια γίνονται πραγματικότητα

Τρομακτική πρόβλεψη από Bloomberg: «Η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ μπορεί να εξελιχθεί σε επανάληψη του κραχ του 2008»

Σε μία τρομακτική πρόβλεψη προχώρησε τo Bloomberg καθώς σύμφωνα με δημοσίευμά του, που επικαλείται μοντέλα αναλυτών, αναμένεται μείωση του ΑΕΠ κατά 1% στο βασικό σενάριο, αλλά συρρίκνωση έως και 5% στο αρνητικό σενάριο. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι βλέπει ύφεση αντίστοιχη με εκείνη του 2007-2009!

Για το Bloomberg, η ύφεση σε ολόκληρη την Ευρώπη μοιάζει πλέον αναπόφευκτη εν αναμονή ενός σκληρού χειμώνα για τους παραγωγούς χημικών, τις χαλυβουργίες και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

«Η Ευρώπη οδεύει ξεκάθαρα προς μια αρκετά βαθιά ύφεση», δήλωσε ο Maurice Obstfeld, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για τουλάχιστον επτά μήνες πλέον, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ρίχνουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν τους καταναλωτές και την ίδια στιγμή που διασώζουν εταιρείες και μιλούν για περιορισμούς στη χρήση ενέργειας. Αυτές οι προσπάθειες ίσως να μην αποδειχθούν αρκετές.

Παράγοντες της ενεργειακής βιομηχανίας προειδοποιούν πλέον για μια κρίση με μεγάλη διάρκεια, που δυνητικά θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγαλύτερη από τις πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά τη στιγμή που οι πιέσεις από τις ενεργειακές εταιρείες στους καταναλωτές εντείνονται. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυξάνει ταχύτατα τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές προεξοφλούν μια νέα αύξηση 75 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στις 27 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.