Ο Α.Τσίπρας είναι υποχρεωμένος- δεσμευμένος απέναντι στους φίλους- προστάτες του στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να εξακολουθήσει και αποδώσει τα μάλα η πολιτική τους στήριξη προς την κυβέρνηση του.

Επομένως η διατήρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή την στιγμή η προϋπόθεση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κουκιά για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι γνωστά και εξασφαλισμένα. (151)

Τα κουκιά για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι κατά πολύ λιγότερα χάρη σ ένα ευέλικτο Κανονισμό της Βουλής, που επιτρέπει «κυβέρνηση ανοχής» με ψήφους άνω των 120.

Επομένως η κυβέρνηση αποδέχθηκε ευχάριστα να χάσει το ένα πόδι της (ΑΝΕΛ), δημιουργώντας μάλιστα συνθήκες ηρωικής αποκοπής του μέχρι χθες συγκυβερνήτη Καμμένου.

Ο μέχρι χθες συγκυβερνήτης Καμμένος, προτίμησε να χάσει το ενάμιση πόδι του και να αποχωρήσει όρθιος από το Μαξίμου , καλώντας αμέσως σε εθνική συσπείρωση γύρω του όλων των άστεγων πατριωτών, ώστε στις επόμενες εκλογές να είναι έστω και τεχνητώς αρτιμελής.

Ο πρόεδρος – σκέτο από σήμερα – Καμμένος δίνει τη μάχη των δικών του κουκιών, που δεν ξεπερνούν ττη μιάμιση παλάμη για να μπορεί να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής ως πρόεδρος κόμματος και κυρίως να έχει και την υπουργική ασυλία.

Μένουν και τα σκόρπια κουκιά. Άλλα έχουν συνειδησιακά- πολιτικά προβλήματα , άλλα προβλήματα επανεκλογής τους, πιο σίγουρης σε πιθανότητες με το κυβερνών κόμμα από το τίποτα του κόμματος προέλευσης τους.

Αυτή η κουτσουρεμένη κυβέρνηση ανοχής, μονίμως σε αναζήτηση κουκιών, που θα προκαλούν τεκτονικούς σεισμούς στα υπόλοιπα μικρά κόμματα, έχει βάλει τώρα πλώρη για τα μεγάλα και απελευθερωτικά σχέδια για την επόμενη ημέρα στη χώρα, όπως τα περιέγραφε ο πρωθυπουργός.

Με άλλα λόγια, η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- σκέτη πλέον- θα είναι η… προεκλογική κυβέρνηση της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ο απώτερος στόχος.

Και όλα αυτά με την ανοχή της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας ,με αντοχή που είναι ευμετάβλητη και καθόλου δεδομένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

* Η Κύρα Αδάμ είναι πρώην διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στο pronews.gr.