Tελικά η εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια έγινε δια χειρός Ελλήνων βουλευτών. Σήμερα είναι μια αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό και η εθνική ήττα που υπέστη μόνο με την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την Κυπριακή τραγωδία του 1974 μπορεί να συγκριθεί.

Και μάλιστα πρόκειται για μια καταστροφή που έγινε χωρίς να πέσει… τουφεκιά, χωρίς να βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση, πρόκειται για μια οικιοθελή παράδοση άνευ όρων στις επιταγές των ξένων κέντρων εξουσίας.

Δώσαμε στους Σκοπιανούς όλα αυτά που διεκδικούσαν επί σειρά ετών, γλώσσα, όνομα, ταυτότητα, Ιστορία, κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας χωρίς να βρισκόμαστε καν στην ανάγκη να το κάνουμε.

Και μην πει κανείς ότι «κατοχυρώνεται η ελληνική παράδοση και η ιστορική κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας με τον πιο σαφή και νομικά δεσμευτικό τρόπο» όπως είπε χθες στην Βουλή ο Α.Τσίπρας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη είναι παντελώς άσχετοι από Ιστορία και ακόμα περισσότερο από το τι λέει η Συμφωνία των Πρεσπών!

Στις συνειδήσεις τους θα περάσει μόνο ότι τα παράγωγα της λέξης «μακεδονία» θα χρησιμοποιούνται από τους Σκοπιανούς και συνεπώς σε αυτούς θα ανήκουν και τα ιστορικά δικαιώματα.

Αυτοί άλλωστε απέκτησαν από σήμερα και το «brand name»

153 βουλευτές βρέθηκαν για να προσφέρουν πρόθυμα την ψήφο τους στην εκχώρηση της Μακεδονίας αλλά τίθεται το ερώτημα:

Τα υπόλοιπα κόμματα έκαναν ότι έπρεπε για να μην συμβεί αυτό και ειδικότερα της ΝΔ; Φυσικά και όχι.

Eάν όντως η ΝΔ ήθελε να μην φτάσει προς κύρωση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών είχε τρόπους για να το κάνει.

To απλούστερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να δώσει εντολή στους βουλευτές της να παραιτηθούν και το ίδιο να ζητήσει και από τους επιλαχόντες. Έτσι αναγκαστικά η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές.

Μην ισχυριστεί κάποιος ότι θα κατηγορούνταν για πολιτική εκτροπή, διότι εδώ έχουμε σοβαρότατο εθνικό ζήτημα που θα έχει συνέπειες στην μετέπειτα πορεία του Ελληνισμού.

Μήπως η ελληνική κοινωνία; Κάποιος θα πει κατέβηκε στα συλλαλητήρια. Δεν πτοούνται οι επικυρίαρχοι από πορείες και συλλαλητήρια και άλλωστε ξέρουν ότι πολύ εύκολα μπορούν να διαλυθούν όπως αποδείχτηκε άλλωστε στο τελευταίο κυριακάτικο συλλαλητήριο.

Κοινωνία συμβιβασμένη με όλα και όχι αποφασισμένη για όλα δεν τρομάζει κανέναν.

Η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια ευμηερίας έχουν αμβλύνει τις αντιδράσεις των Ελλήνων συνολικά.

Αξίζει να δει κάποιος τον εκλογικό χάρτη της χώρας στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε στην Μακεδονία. Και ήταν γνωστό από τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυτές τις απόψεις για το όνομα. Τις ίδιες που έχει και σήμερα.

Αποδειχτήκαμε όλοι συνολικά πολύ «λίγοι»

Πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ, κοινωνία άπαντες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» έλεγαν οι πρόγονοί μας αλλά… αποτύχαμε όλοι μαζί.