Η είδηση “βόμβα” της εβδομάδας αυτής είναι η άφιξη της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας γνωστής “Rosgvardia” στην Τουρκία και το Αμυντικό Συμβούλιο με την αντίστοιχη τουρκική Στρατοχωροφυλακή, την “Jandarma”!

Αν στην Τουρκία πήγαινε αντίστοιχη αντιπροσωπεία από FSB-ΓΕΝ, ΓΕΑ Ρωσίας δεν θα προξενούσε μεγάλη εντύπωση. Ομως η άφιξη της ρωσικής Εθνικής Φρουράς δείχνει “αναβάθμιση” των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Για όσους γνωρίζουν η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια και περιλαμβάνει μια Δύναμη Ταχείας Επέμβασης σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Η δύναμη αυτή είναι διοικητικά ανεξάρτητη από όλα τα μεσαία και ανώτερα επίπεδα διοίκησης των τεσσάρων Κλάδων της Ρωσίας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Στρατηγικές Δυνάμεις) και δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας αποτελώντας στην ουσία έναν πέμπτο Κλάδο για άμεση εσωτερική, περιφερειακή και παγκόσμια επέμβαση, δηλαδή ταχεία ανάπτυξη και εμπλοκη σε επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας, στην περιφέρειά της, δηλαδή σε χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ρωσία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα για επιχειρήσεις, οπουδήποτε στον πλανήτη

Πρόκειται για ένα νέο Διακλαδικό Σώμα, πλήρως μηχανοκίνητο, με δικά του ναυτικά και αεροπορικά μέσα. Συνολικά η Ρωσική Φρουρά έχει 430.000 προσωπικό, περίπου το 25% των συνολικών ενόπλων δυνάμεων και δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας.

Περίπου 200.000 θα είναι ο Στρατός του υπουργείου Εσωτερικών και 150-200.000 οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ταχείας ανάπτυξης στο εξωτερικό.

Η Ρωσική Φρουρά υπό την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή υπάγεται απευθείας στον Β.Πούτιν ενώ έχει στην διάθεση της κάθε είδους οπλισμό, από μαχητικά αεροσκάφη μέχρι πυροβολικό.

Η νέα αυτή υπηρεσία Ασφαλείας πολεμά την τρομοκρατία, προστατεύει την δημόσια τάξη και τις σημαντικές εγκαταστάσεις και υποδομές του έθνους ενώ φυλάει τα σύνορα της χώρας.

Ο Στρατός της Ρωσικής Φρουράς θα μπορεί να ελέγχει τα έγγραφα, να έχει υπό κράτηση ύποπτους ανθρώπους, θα έχει το δικαίωμα χρησημοποίησης όπλων. Παράλληλα θα μπορεί να σφραγίζει διάφορες περιοχές, να μπλοκάρει μέσα επικοινωνίας, μεταφοράς ή πεζούς ακόμη και να χρησιμοποιεί τα οχήματα πολιτών σε έκτακτες περιστάσεις.

Διοικητής της Ρωσικής Φρουράς είναι ο Viktor Zolotov ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στις “ειδικές υπηρεσίες”. Από το 2000 μέχρι το 2013 ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς. Από το 2014 ήταν πρώτος αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητής του Στρατού του Υπουργείου Εσωτερικών. Με ξεχωριστό διάταγμα ο Zolotov εντάχθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ομως ο απώτερος σκοπός της Εθνικής Φρουράς είναι η προστασία της Ρωσίας, του προέδρου της χώρας και η “συνέχεια” του κράτους σε περίοδο πολέμου. Η Εθνική Φρουρά δημιουργήθηκε όταν οι αρχές της Ρωσίας έμαθαν ότι υπήρχε στα σκαριά σχέδιο εσωτερικών αναταραχών στην χώρα. Σύμφωνα με τα όσα λένε, οι Δυτικοί είχαν εντοπίσει 2.000(!) εστίες πιθανών συγκρούσεων σε όλη την Ρωσία οι οποίες θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

Οπότε ο κύριος ρόλος και στόχος ήταν αυτός: Aποτροπή διαίρεσης/ διαμελισμού της χώρας.

Για να στέλνει τον πιο έμπιστο φίλο του ο Β.Πούτιν στην Αγκυρα, τον Διοικητή της Εθνικής Φρουράς, και μάλιστα σε 5ηνθήμερη επίσκεψη, τα πράγματα είναι “χλωμά” για τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είτε εντοπίστηκαν κινήσεις ενός νέου πραξικοπήματος είτε προπαρασκευαστικές κινήσεις διαμελισμού της χώρας με κωδική ονομασία “take down Turkey”. Στο τελευταίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι Κούρδοι.

Οπως και να χει οι Ρώσοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες και θα οργανώσουν την αντίστοιχη “τουρκική Εθνική Φρουρά”.

Ο μήνας ορόσημο είναι ο Ιούλιος: Τότε η Αγκυρα θα πρέπει να ξεπληρώσει 179 δισ. δολάρια εξωτερικού χρέους!

Αν δεν τα βρει ο Ερντογάν μέχρι τότε ή αν τιναχτούν στον αέρα οι σχέσεις του με τονΤραμπ, τότε αναταραχές θα ξεσπάσουν σε όλη την χώρα με την Αγκυρα βυθισμένη σε οικονομική κατάρρευση.

Τότε αναλαμβάνει δράση η τουρκική Εθνική Φρουρά….

Γι αυτό και η άφιξη τώρα της “Rosgvardia” στην Τουρκία…

Σκοπός η προστασία του Ρ.Τ.Ερντογάν και η “διαιώνιση” του καθεστώτος του ακόμη και μετά έναν πιθανό θάνατο του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

* Ο Καπούλας Βασίλης είναι αρχισυντάκτης στο pronews.gr