Στον απόηχο των αποκαλύψεων που δεν λέει να κοπάσει, με ηχητικά και συνομιλίες που παραπέμπουν σε παρελθοντικές, μαύρες εποχές της πάλαι ποτέ ΚΥΠ και προφανώς, ενισχύουν την φημολογία περί προκήρυξης εκλογών το προσεχές φθινόπωρο, σοβαρά ερωτηματικά προς την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη σημερινή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει εγείρει η εμπλοκή του ονόματος του τέως Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Ιωάννη Ρουμπάτη.

Ιδιαιτέρως, εντύπωση προκαλεί, η από πλευράς ενημερωτικών ιστοσελίδων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (βλ. tvxs.gr) δημοσίευση αποκαλυπτικών λεπτομερειών για το πρόσωπο και τη δράση του κ. Ρουμπάτη, που φαίνεται ότι είχε μετατρέψει την νευραλγική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε Α.Ε. ιδιωτικών συμφερόντων.

Εξ οικείων τα βέλη…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο tvxs.gr:

«Το βασανιστικό ερώτημα για την υπόθεση των υποκλοπών είναι, πώς γίνεται μια έρευνα της ΕΥΠ που έγινε με εντολή Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διαφθοράς στην Αστυνομία, να καταλήγει με μορφή επιλεκτικών διαρροών των υποκλοπών, στο φιλοκυβερνητικό τύπο και να πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι αυτός που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη; Και μάλιστα, κάποιες γενικόλογες αναφορές στις επίμαχες υποκλοπές, φαίνεται να χρησιμοποιούνται τώρα εργαλειακά από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ένα εσωτερικό “ξεκαθάρισμα” λογαριασμών της κυβέρνησης στην ΕΛΑΣ.

Στο παρασκήνιο κυριαρχεί η διαπίστωση πως ένα χρόνο μετά τις Εκλογές του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους Διευθυντές σε όλες τις νευραλγικές θέσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Γιάννη Ρουμπάτη, παρότι είχε κατηγορηθεί από τα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν με πολλές αφορμές.

Αν κρίνει κανείς από το ρεβανσισμό και το συγκεντρωτισμό της ΝΔ, σε κάθε επίπεδο, μοιάζει πολύ οξύμωρο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που πλέον υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, να λειτουργεί με επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στα κρίσιμα πόστα. Άρα, είναι αρκετά πιθανό αυτά τα πρόσωπα να χαίρουν της εμπιστοσύνης του Μαξίμου ή κάποιας “ασυλίας” – του πρώην Διοικητή συμπεριλαμβανομένου – κάτι που πρέπει να αποκρυπτογραφήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του.

Άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που ήρθε στην επιφάνεια μετά την ομοβροντία “υποκλοπών” στην κοινή γνώμη, είναι οι αναφορές του Σάμπυ Μιωνή στη συνομιλία του με το Νίκο Παππά. Παρότι προσεκτικά επιλεγμένες οι συνομιλίες, ο επιχειρηματίας μαρτυρά ότι συνομιλούσε με τον Γιάννη Ρουμπάτη και υποστηρίζει ότι του έδινε πληροφορίες για μέλος της κυβέρνησης, χωρίς να έχει διαψευστεί. “Ο Γιάννης μου είχε πει ότι και αυτός είναι αντισημίτης, δεν θέλει βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, αυτό μου είπε ο Γιάννης”, φέρεται να υποστηρίζει ο Μιωνή. Μοιραία αρκετοί διερωτήθηκαν πως ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, υπήκοος Ισραήλ, που μάλιστα σήμερα πρωτοστατεί στην καταδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει κρίσιμες πληροφορίες από τον Διοικητή της ΕΥΠ.

Πάντως, από πολλές πλευρές γίνονται αναφορές στις άριστες σχέσεις του πρώην Διοικητή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και για τα σενάριο παραμονής του στη θέση του Διοικητή, που είχαν ακουστεί. Μάλιστα, δεν είναι άγνωστη η περίπτωση μέλους της σημερινής κυβέρνησης που ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φέρεται να είχε εμπλακεί σε μια περίεργη υπόθεση με το Κατάρ, χωρίς ποτέ να βγει στην επιφάνεια. Πάντως ο Ρουμπάτης δεν παρέμεινε, αλλά στη θέση του βρέθηκε ένας απλός “σεκιουριτάς” που λειτουργεί απλώς διεκπεραιωτικά.

Ο απόηχος της παρουσίας του Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ δεν έχει κοπάσει. Μεγάλες συζητήσεις είχαν προκαλέσει διάφορες υποθέσεις, όπως το “ξήλωμα” της ηγεσίας και η έφοδος στη Μονάδα της Θράκης το 2018, που είχε μάλιστα προκαλέσει τη μαζική παραίτηση όλων των στελεχών. Διπλωματικές πηγές αλλά και δημοσιεύματα συσχετίζουν το ξήλωμα με κυκλώματα Golden Visa και περίεργων επαφών με Γκιουλενιστές που είχε εντοπίσει η συγκεκριμένη μονάδα ή κάποιες οικονομικές συναλλαγές παραγόντων με ισχυρό κράτος της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που “χρεώνουν” στο Ρουμπάτη ότι στη διάρκεια της θητείας του στο νευραλγικό πόστο του Διοικητή της ΕΥΠ, λειτούργησε με απόλυτα προσωπική ατζέντα και ότι φέρεται να ανέπτυξε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ίσως και εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Με όλο αυτό το υπόβαθρο, είναι απολύτως φυσικό να υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι στην ΕΥΠ συνεχίζει να διοικεί το καθεστώς Ρουμπάτη αλλά ωφελημένη είναι η σημερινή κυβέρνηση»!

Ισχυρές αποκαλύψεις από το Thracenews.gr…

Σχεδόν παράλληλα, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Thracenews.gr και τα ακόλουθα ενδιαφέροντα:

«Αδελφοποίηση Κομοτηνής – Πετρούπολης: Ποιος ο ρόλος Πετρίδη – Ρουμπάτη – Σαββίδη;

Νέα συνταρακτικά στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το ρόλο του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (σ.σ. γνωστό Ρωσόφιλο για όσους τους διαφεύγει…), ο οποίος επί ημερών του προσπάθησε να στήσει έναν απίθανο μηχανισμό χειραγώγησης των μεγαλύτερων διπλωματικών deals καθώς και να ελέγχει κάθε κίνηση των “δικών” του Δημάρχων, πάντα για λογαριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στην περίπτωση που μας αφορά, στην Αδελφοποίηση του Δήμου Κομοτηνής με την αυτοδιοίκητη περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης, ο ρόλος του πρώην Διοικητή ήταν όχι μόνο ρυθμιστικός αλλά καθοριστικός, καθώς ΕΠΕΒΑΛΕ επί της ουσίας την Αδελφοποίηση αυτή, υπό τις εντολές του Ελληνό-Ρώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις.

Όλα είχαν συμφωνηθεί για την αδελφοποίηση αυτή και όχι μόνο στη συνάντηση των δύο ανδρών το 2016 στο ξενοδοχείο του οικονομικού μεγιστάνα και Προέδρου του ΠΑΟΚ, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ”, πάντα εις γνώση του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Νίκου Παππά, Νίκου Κοτζιά και Μαν. Σφακιανάκη.

Η συνάντηση αυτή, που για να κλειστεί πέρασε από πολλές “συμπληγάδες” μιας και ο Γ. Ρουμπάτης ήθελε να εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη από τον Σαββίδη (σ.σ. όπως έκανε άλλωστε και με το Αραβικό λόμπι), είχε πολλά αντικείμενα συζήτησης, όπως διευκολύνσεις του επιχειρηματία σε διάφορες γραφειοκρατικές και όχι μόνο εμπλοκές που του δημιουργεί ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας, οι τυπικοί έλεγχοι σε διακινήσεις εμπορικών συναλλαγών καθώς και εξασφαλίσεις βίζας για στενούς συνεργάτες και επισκέπτες του κ. Σαββίδη.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η κίνηση διαδικασιών της Αδελφοποίησης του Δήμου Κομοτηνής με την αυτοδιοίκητη περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί έπρεπε όμως να είναι σύμφωνος και ο τότε Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης, προφανώς και δεν είχε άλλη επιλογή από το να πειθαρχήσει στις απαιτήσεις του κ. Ρουμπάτη, μιας και γνωρίζει τη δυναμική της Υπηρεσίας, οπότε η ικανοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος, που φάνηκε και ως διπλωματική εξωστρέφεια του Δήμου Κομοτηνής, αν μη τι άλλο ήταν εύκολη υπόθεση.

Μια Αδελφοποίηση όμως περιέχει και οικονομικά δεδομένα, τα οποία είτε αγνοούσε ο κ. Πετρίδης είτε όχι, δεν αγνοούσαν όμως οι κ.κ. Ρουμπάτης και Σαββίδης, που ήθελαν και σχεδίαζαν την “ρωσική εισβολή” στη Θράκη με τρόπο υποδειγματικό και προσεκτικό με παράλληλα οικονομικά οφέλη.

-Τι γνώριζε λοιπόν ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής για το όλο θέμα;

-Τι γνώριζε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για τις παρασκηνιακές κινήσεις των Ρουμπάτη – Σαββίδη στην προκείμενη περίπτωση;

Ο οικονομικός μεγιστάνας, ομογενής Ιβάν Σαββίδης, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, “αλώνιζε” σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, υλοποιώντας εκτός από τα δικά του οικονομικά – επιχειρηματικά σχέδια και το στρατηγικό διπλωματικό σχέδιο της Ρωσίας για έλεγχο της Θράκης, που ως γνωστόν κατέχει μία γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση.

Οι σχέσεις του κ. Σαββίδη με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν καθολική, κάθε επιθυμία του ήταν προσταγή, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Τσακαλώτος, ενώ στην παρουσία του πάντα ενισχυτικό ρόλο έπαιζε και παίζει ο άρρηκτος κρίκος με τη Μονή Βατοπεδίου και το Άγιο Όρος»!

Πολλά τα ερωτήματα από τα παραπάνω άρθρα…

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τα παραπάνω αναφερόμενα γιατί δεν έχουμε ιδία γνώση, αλλά αν τα παραπάνω ισχύουν, τότε φαίνεται ότι η σχέση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη με τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, υπήρξε στενή και αδιάκοπη. Οι ισχυρισμοί περί συνεργασίας του κ. Γιάννη Ρουμπάτη με τον κ. Ιβάν Σαββίδη σίγουρα δεν θα πρέπει να έχουν αφήσει αδιάφορη την Αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα αφού, ως γνωστόν, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, υποτίθεται πως ήταν (είναι;) “δικό τους παιδί”! Αφού οι σπουδές του έγιναν στις ΗΠΑ!

Από την άλλη μεριά σε πρόσφατο άρθρο που πρώτο-δημοσιεύθηκε στο komotini.press.gr και αναδημοσιεύθηκε σε πληθώρα άλλων σελίδων, αναφέρεται ότι στην παρούσα φάση, ο κ. Ρουμπάτης έχει ξεκινήσει επαγγελματική δραστηριοποίηση στα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα, στο Ντουμπάι, πληροφορία η οποία, εφόσον ισχύει, ενισχύει τα σενάρια περί προώθησης από πλευράς του πρώην Διοικητή, των Αραβικών συμφερόντων στη χώρα μας.

Άρα είναι δυνατόν ο κ. Ρουμπάτης να είχε αναπτύξει μία πολυσχιδή δραστηριότητα και συνεργασία με Ρώσους, Αμερικανούς, Άραβες (και ποιος ξέρει ποιον άλλο), προσπερνώντας το εμπόδιο, πως επρόκειτο για χώρες με συχνά αντικρουόμενα συμφέροντα;

Άραγε οι ΗΠΑ, γνώριζαν τις επαφές του με τον κ. Ιβάν Σαββίδη; Ο ενεργητικότατος και πανταχού παρών Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ, είχε εικόνα και αν ναι, είχε ενημερώσει την κυβέρνησή του;

Και τελικά, ενόσω ο τότε Διοικητής και οι εκλεκτοί του προφανώς, οι οποίοι, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του tvxs.gr, εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια της θέσης τους, ήταν απασχολημένοι με επιχειρήσεις ή με το τι συνέβαινε στη χώρα μας; Ποιος τελικά ασχολείτο με την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων;

Ζητείται απόδοση ευθυνών…

Φυσικά, η επιλογή του κ. Ρουμπάτη για τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κ. Τσίπρα. Όπως όμως σημειώσαμε στην αρχή του άρθρου, το γεγονός ότι πηγές και MME που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να στρέφονται κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, σηματοδοτεί το τέλος της ασυλίας ή ακόμη, την επιθυμία του τέως Πρωθυπουργού να αποσυνδεθεί ο ίδιος και το κόμμα του από τα “Έργα και τις Ημέρες του Γιάννη Ρουμπάτη”, αν και αυτό νομίζουμε πως μοιάζει ακατόρθωτο.

Ωστόσο, μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις, ότι η σημερινή κυβέρνηση ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθεί να συντηρεί την ίδια κατάσταση εντός της ΕΥΠ και δεν έχει διατάξει καμία έρευνα σχετικά με τη δράση του κ. Ρουμπάτη ή ακόμη και των πλέον στενών συνεργατών του, εκ των οποίων, η πλέον έμπιστη – όπως σας έχουμε αποκαλύψει – αποχώρησε εγκαίρως, προφανώς φοβούμενη τις συνέπειες από την αλλαγή φρουράς στην Κατεχάκη.

Τα ερωτήματα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια είναι αμείλικτα:

Φοβάται κάτι η ΝΔ και δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγές, που θα σηματοδοτήσουν το οριστικό τέλος της αμφιλεγόμενης εποχής Ρουμπάτη;

Ποιους αλήθεια και γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ επί εποχής του;

Για ποιο λόγο επελέγη η δεδομένη στιγμή να ξεκινήσουν διαρροές και ποιόν εξυπηρετούν αυτές;

Πώς αυτά τα στοιχεία υποκλοπών – αν είναι αληθινά – έφτασαν στα χέρια του κ. Βαξεβάνη; Ποιοι ήταν οι χειριστές τους; Ποιος του τα έδωσε και γιατί τώρα τη συγκεκριμένη στιγμή, που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται στο καναβάτσο;

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ έχει διατάξει κάποια έρευνα;

Το Μαξίμου ακούει; Ο Πρωθυπουργός ακούει;

Κλείνοντας, να απευθύνουμε για μια ακόμη φορά στον Πρωθυπουργό και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ή μάλλον να του υπενθυμίσουμε ένα μήνυμα που είχαμε στείλει από τούτη εδώ τη στήλη πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του… Γράφαμε πέρυσι τέτοια εποχή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίστε να μαζέψετε κάποια δικά σας “κομματόσκυλα” στην ΕΥΠ ή πείτε στα στελέχη γύρω από εσάς, να προσέχουν με ποιους μιλούν γιατί διαδίδεται, ότι μέσα στην υπηρεσία έχουν ήδη σχηματιστεί δύο τουλάχιστον γκρουπούσκουλα, που μοιράζουν και τάζουν θέσεις στο όνομά σας, αλλά και απειλούν υπαλλήλους… Είναι απόλυτα λογικό, ότι θα πρέπει σε αυτήν την υπηρεσία να τοποθετήσετε, στα σημαντικά τουλάχιστον πόστα, ανθρώπους της εμπιστοσύνης σας, αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσετε από κόσκινο τους “δικούς” σας, ή αυτούς του το παίζουν τώρα δικοί σας…

Ιδίως αυτούς… Τους ανθρώπους όλων των καταστάσεων και όλων των κυβερνήσεων, που όταν βλέπουν ότι το πλοίο μπατάρει, μετακινούνται με περισσή ευκολία στην άλλη πλευρά πουλώντας ακόμα και τη μάνα τους…»!

Σήμερα θα θέλαμε να του στείλουμε άλλο ένα μήνυμα του κυρίου Πρωθυπουργού:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κάνατε πολύ καλά που πήρατε υπό τον έλεγχό σας την ΕΥΠ γιατί έτσι έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εσείς και οι άνθρωποι που τοποθετήσατε στην ηγεσία της, πρέπει να κινηθείτε πιο γρήγορα στην αναδόμηση – ανασυγκρότηση της εθνικής υπηρεσίας!

Η τάξη στην τόσο ευαίσθητη αυτή υπηρεσία πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό για το καλό της Πατρίδας μας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς αυτό το συμφέρον της Πατρίδος μας, δεν θα πρέπει να αποκαταστήσετε τους αδικηθέντες και τους αδίκως διωχθέντες υπαλλήλους κατά τα προηγούμενα χρόνια και γενικώς να διορθώσετε τα κακώς κείμενα της τελευταίας δεκαετίας;»!