Ίσως ήμουν εκ των πρώτων (συγχωρήστε μου την έπαρση, αλλά αυτή είναι η αλήθεια) που εκτίμησα και έγραψα σε άρθρα μου, αλλά και ανέλυσα στην τηλεοπτική εκπομπή “Το Μαξίμου ακούει;” του πρώην βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, όπως και στο αποκαλυπτικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alert που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης, ότι η Ελληνοτουρκική κρίση που δημιούργησε η Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος με την Navtex που εξέδωσε την 21η Ιουλίου 2020, ήταν στημένη από τις ΗΠΑ και την Γερμανία!

Δυο χώρες “σύμμαχοί” μας στο ΝΑΤΟ και “εταίρος” μας στην ΕΕ η Γερμανία! Που ωστόσο και οι δυο αυτές χώρες έχουν τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα με την Τουρκία, κι έτσι δεν διστάζουν να προσπαθούν να αναγορεύσουν την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη στην ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή! Που δημιουργούν τεχνική κρίση στο Αιγαίο, προκειμένου να υφαρπάξουν τον ορυκτό πλούτο που κρύβει στα σωθικά του το ελληνικό αρχιπέλαγος!

Αυτή δε η κλοπή, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Τούρκου ταραχοποιού Ρ. Τ. Ερντογάν, τον οποίο τον χρησιμοποιούν ως μπροστινό, ως λαγό, “κραδαίνοντας απειλητικά το όπλο του” και απειλώντας ότι εάν δεν τον αφήσει η Ελλάς να κάνει γεωτρήσεις στα ελληνικά ύδατα, τότε θα υπάρξει πολεμική σύρραξη!

Μπροστά σε αυτήν την υποτιθέμενη απειλή, έρχονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία ως ειρηνοποιοί και αναβάλουν την πολεμική σύρραξη των δυο χωρών (Ελλάδος και Τουρκίας), δημιουργώντας συνθήκες διαπραγματεύσεων, που όμως, αυτός ήταν εξ αρχής ο πρωταρχικός τους σκοπός! Να σύρουν δηλαδή την Ελλάδα, σε ένα διάλογο εφ΄ όλης της ύλης με την Τουρκία!

Φίδια στον κόρφο μας ΗΠΑ και Γερμανία…

ΗΠΑ και Γερμανία, κατέβασαν από μόνες τις μάσκες τους και αποκάλυψαν τα αιμοβόρα αισθήματα που τρέφουν κατά της Ελλάδος!

Από την στιγμή που το State Department με ανακοίνωσή του μας είπε, ότι τα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αμφισβητούμενα:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή»!

Όπως στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η ανακοίνωση της Κομισιόν και η οποία μας προτρέπει να πάμε σε διάλογο με την Τουρκία και τις διαφορές μας να τις λύσει το Δικαστήριο της Χάγης:

«Η Τουρκία ως υποψήφια χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί ξεκάθαρα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και αναφορικά με την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με βάση τον Χάρτη του ΟΗΕ προσφεύγοντας εάν είναι απαραίτητο στο Διεθνές Δικαστήριο»!

Μα για διαφορές στα Ελληνοτουρκικά μιλάει συνεχώς η Τουρκία! Αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σε στεριά, αέρα και θάλασσα, και τα οποία είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις – συνθήκες! Η Τουρκία λοιπόν από πλευράς της, πολύ καλά κάνει και συνεχώς απαιτεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, μέχρι και την Ακρόπολη! Αντίθετα όμως, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε απολύτως τίποτε από την Τουρκία! Κι όταν δέχονται ένα χαστούκι, γυρίζουν το πρόσωπο για να δεχτούν και το επόμενο χαστούκι στο άλλο μάγουλο!

Έτσι όλα αυτά τα χρόνια, από την Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, η Τουρκία απλώνει όλο και περισσότερο την ποδάρα της στα ελληνικά “οικόπεδα”! Γνωρίζοντας, ότι δεν υπάρχει ένας Έλληνας Πρωθυπουργός που να έχει ανάστημα και να το προτάξει απέναντι των αυθαιρεσιών των Τούρκων! Όταν όλοι οι μέχρι σήμερα Πρωθυπουργοί της Ελλάδος δέχονται την απειλή πολέμου (casus belli), αδυνατώντας να κάνουν πράξη, την διεθνώς καταγεγραμμένη αύξηση των ναυτικών μας μιλίων από τα 6 στα 12!

Να διαπραγματευτεί για πώληση η κυβέρνηση, τα χωράφια που ανήκουν στους γονιούς των μελών της και μόνο…

Βέβαια οι Τούρκοι είναι μάστορες στην προπαγάνδα! Έχουν την τέχνη να περνούν ως εφικτό, ότι γεννά η νοσηρή φαντασία τους! Ότι γεννά το διεστραμμένο μυαλό τους! Γι΄ αυτό είναι πολύ προβλέψιμοι, αφού τις μελλοντικές επιδιώξεις τους, φροντίζουν να τις ανακοινώνουν πάντα πριν από την προσπάθεια υλοποίησής τους! Θα λέγαμε δηλαδή, πως είναι πολύ μαρτυριάρηδες!

Μας έλεγαν μετά την αποκλιμάκωση (;;;) της κρίσεως, ότι θα συζητήσουν με την Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου, για ζητήματα εφ΄ όλης της ύλης! Που βέβαια αρνείται η ελληνική κυβέρνηση (εφ΄ όλης της ύλης), αλλά δέχεται να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου στα τέλη του Αυγούστου! Κι αφού πέτυχε την αρχή διαλόγου η Τουρκία, μας λέγει τώρα ότι, η Ελλάς συμφωνεί να διαπραγματευτεί την αλλαγή της Συμφωνίας της Λοζάνης!

Έτσι φαίνεται, ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τον Ελληνοτουρκικό διάλογο, που επί της ουσίας επιβάλλει ο Αμερικανό – γερμανικός παράγοντας, ασκώντας αφόρητη πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση!

Μέσω όμως αυτού του επικείμενου διαλόγου, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σαν να αποδέχεται όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις του παρελθόντος σε βάρος της Ελλάδος! Θα δέχεται ως τετελεσμένο γεγονός την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο μας!
Και άντε να δεχτούμε, ότι είναι καλύτερος ο διάλογος, από έναν πόλεμο υπεράσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Η ελληνική κυβέρνηση όμως σε αυτήν την περίπτωση, θα θέσει προαπαιτούμενα αρχής διαλόγου; Όπως επί προκειμένου, για να κάτσουμε στο διαπραγματευτικό τραπέζι με την Τουρκία, τούτο θα καταστεί εφικτό, αν: Δεχτεί η Τουρκία το αναφαίρετο δικαίωμά μας, της αύξησης των ναυτικών μας μιλίων από τα 6 στα 12, κι αν:

Η Τουρκία καταργήσει άμεσα το Τούρκο – λιβυκό Μνημόνιο, του οποίου η συνεχιζόμενη διατήρηση, όχι μόνο είναι απαγορευτικός όρος αρχής διαλόγου, αλλά επί της ουσίας είναι casus belli για την Ελλάδα!

Αλήθεια, ποια άλλη χώρα στον κόσμο, θα δεχόταν αβίαστα τέτοιον εξευτελισμό, όπως η Ελλάς; Ποια άλλη χώρα, υπό την απειλή ενός πολέμου, θα μπορούσε να πουλήσει την μάνα της και τον πατέρα της;

Από την στιγμή μάλιστα, που προαιώνια ο Τούρκος είναι δηλωμένος στην Ιστορία, ως θρασύδειλος και φυγάς στα δύσκολα; Δεν την έχει διδάξει τίποτε η ιστορία την ελληνική κυβέρνηση;

Δεν την διδάσκουν τίποτε τα σημερινά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή μας; Όταν οι Τούρκοι δεν μπορούν να επιβληθούν άτακτων στρατών, σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη; Θα μπορούσαν έτσι να επιβληθούν ενός δυνατού, οργανωμένου, εκπαιδευμένου, τολμηρού και αποφασισμένου ελληνικού Στρατού;

Και για να κλείσω αυτήν την ενότητα, να υπενθυμίσω στον κύριο Πρωθυπουργό μας, ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, δημιουργήθηκαν με την θυσία Ελλήνων αγωνιστών που έβαψαν κόκκινα με το αίμα τους τα γαλάζια νερά του, κι έτσι δεν έχει κανένα πολιτικό και νομικό δικαίωμα, ώστε να παραχωρήσει στην Τουρκία, έστω μια σπιθαμή ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα!

Ένοπλες Δυνάμεις, γαλουχημένες με τον πατριωτισμό των ηρώων του ΄21…

Πολλές φορές σε πρόσφατα άρθρα μου εξήρα την οργάνωση, την τόλμη και την αποφασιστικότητα, που επέδειξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, και στην θρασύτατη τουρκική επίθεση τον Μάρτιο στον Έβρο, αλλά και στην κρίση προ ημερών στο Αιγαίο μας!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, που ευτυχούν και έχουν ως Α΄ ΓΕΕΘΑ τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους: Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση (ΓΕΣ), Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη (ΓΕΑ) και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη (ΓΕΝ)! Μια στρατιωτική ηγεσία, η καλύτερη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης! Μια ηγεσία που στην κρίση του Αιγαίου, “κλείδωσε” αστραπιαία το ελληνικό αρχιπέλαγος, και έτρεψε σε φυγή τον Τούρκο, αποδιοργανώνοντας τα σατανικά του σχέδια! Γιατί αυτοί οι στρατιωτικοί είναι γαλουχημένοι με τον πατριωτισμό και εκπαιδευμένοι με τα κατορθώματα των ηρώων του ΄21, που κατατρόπωσαν τους Πασάδες και τους Μπέηδες της Τουρκίας!
Ένοπλες Δυνάμεις, που οφείλω να το επαναλάβω, πως έχουν την τύχη, όπως και η Πατρίδα, να έχουν ως πολιτική προϊσταμένη αρχή τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αλκιβιάδη Στεφανή!

Μονόδρομος η συμμαχία με την Γαλλία…

Ωστόσο θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά!

Είναι για μας τουλάχιστον, γεγονός αδιαμφησβήτητο, ότι ΗΠΑ και Γερμανία συμπλέουν με τα τουρκικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μας! Εμείς θα εξακολουθήσουμε να υπακούμε σε αυτές τις χώρες;

Γιατί δεν ενισχύουμε περαιτέρω την συμμαχία με την Γαλλία; Η οποία, ναι εξυπηρετώντας πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα, τα οποία όμως συμπλέουν με της Ελλάδος και της Κύπρου, τάχθηκε “ψυχή τε και σώματι” στο πλευρό της Ελλάδος; Την ώρα που ΗΠΑ, Γερμανία, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ είναι αναφανδόν με την Τουρκία;

Η Γαλλία είναι άλλωστε, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία πυρηνική δύναμη, και ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η Γαλλία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία με τον πολιτισμό της, την γλώσσα της και τις δημοκρατικές της αξίες! Η Γαλλία, πολύ απλά, είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες! Η Γαλλία πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει την Γερμανία στην ηγεσία της ΕΕ. Έχει δε, ισχυρό, πολύ ισχυρό στρατό, αντίθετα με την Γερμανία!

Έτσι, μόλις “ύψωσε” το ανάστημά της η Γαλλία και ο Πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν, τότε λούφαξαν στην τρύπα τους ΗΠΑ και Γερμανία και η Τουρκία τρομοκρατήθηκε για τον από μηχανής Θεό της Ελλάδος!

Μια Γαλλία, που θέλει για σύμμαχο την Ελλάδα και την Κύπρο, για να μην της στερήσουν ΗΠΑ και Γερμανία το οξυγόνο ζωής της στην Μεσόγειο θάλασσα! Γιατί η Ελλάς, είναι για την Γαλλία ο ομφάλιος λώρος που συνδέει εκείνην με την Μέση Ανατολή! Γιατί η Γαλλία μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την Γερμανική ΕΕ (με την πυγμή της Γαλλίας κούρνιασε το επιτελείο των Βρυξελλών και πρόσκαιρα άλλαξε ρητορική), το Αμερικανικό ΝΑΤΟ (το έδειξε άλλωστε πρόσφατα στη διένεξη εμπλοκής της τουρκικής φρεγάτας με την γαλλική), αλλά και τον τουρκολάγνο ΟΗΕ!

Μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, η Γαλλία γίνεται γεωστρατηγική δύναμη στην ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γαλλικό χτύπημα στη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, που στην ουσία ήταν τουρκική βάση! Είδατε κάποια αντίδραση του Ρ. Τ. Ερντογάν; Αντίθετα λούφαξε στην φωλιά του και δεν έβγαλε άχνα!

Γι΄ αυτό η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, τούτες τις δύσκολες ώρες, θα πρέπει να συλλογισθεί, ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος; Έχοντας κατά νου, ότι μόνιμοι σύμμαχοι δεν υπάρχουν, αλλά είναι σύμμαχοι εκείνοι των οποίων τα οικονομικά συμφέροντα συνάδουν με τα δικά μας!

Γι΄ αυτό επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της αγοράς των γαλλικών φρεγατών, άσχετα αν ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως, δεν θα επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Γαλλίας από αυτήν την ακύρωση αγοράς τους!

Που η αγορά τους, αποκαθιστά την ναυτική υπεροχή της Ελλάδας, που επλήγη επί μια δεκαετία από τα Μνημόνια των ΗΠΑ και της Γερμανίας! Που πάντοτε ιστορικά, το πολεμικό Ναυτικό κράτησε την Ελλάδα ασφαλή από τις τουρκικές ορέξεις και τον νέο – οθωμανισμό. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι φρεγάτες Belharra με τα προηγμένα οπλικά συστήματα που διαθέτουν, μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα κοιτάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, μπορούν να συμβάλουν στην απαραίτητη διαπραγματευτική ισχύ που χρειάζεται η χώρα μας. Δεν είναι τυχαία η σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στην πιθανή απόκτηση των γαλλικών φρεγατών. Ασκώντας αφόρητες πιέσεις σε ΗΠΑ και Γερμανία για την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος! Γιατί η Άγκυρα δεν θέλει επ΄ ουδενί την οποιαδήποτε αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού μας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι από τα παραπάνω δεν κατάλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μας;