Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκάθαρα διαφανεί η άρνηση της Γαλλίας να συνεχίσει να αποδέχεται ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την Γερμανία. Τούτο έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, με τις απειλητικές διαθέσεις της κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, κρατών – μελών της ΕΕ.

Όπου η Γερμανία, έχοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, αλλά κι επειδή παραδοσιακά είναι φίλες χώρες, αφού τις ενώνει εκτός των άλλων κι ο υπέρμετρος σωβινισμός τους και ο μεγαλοϊδεατισμός τους, τάσσεται με την πλευρά της Τουρκίας κι όχι με την πλευρά των “εταίρων” της, Ελλάδος και της Κύπρου!

Αντίθετα ο Εμανουέλ Μακρόν, επειδή τα γαλλικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή είναι απέναντι από τα γερμανικά και τα αμερικανικά, έδωσε απόλυτη και έμπρακτη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο!

Έτσι, από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι η κόντρα Γαλλίας – Γερμανίας θα ήταν απρόβλεπτη!

Αφού για την Γαλλία, πέραν της εξυπηρέτησης, διαφύλαξης και επαύξησης των τεραστίων συμφερόντων της, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, η παρούσα χρονική στιγμή ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να εκτοπίσει από την πρωτοκαθεδρία της ΕΕ την Γερμανία και να μετατραπεί εκείνη σε ηγέτιδα δύναμη της Ενώσεως!

Και η προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι αργά ή γρήγορα θα τον επιτύχει αυτόν τον στόχο η Γαλλία, αφού η επιρροή της στα μέλη – κράτη της ΕΕ συνεχώς αυξάνει, αλλά και με την δυναμική του συμμαχικού σχηματισμού Γαλλίας – Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (όλων εχθρών της Τουρκίας) και ενδεχομένως του Ισραήλ!

Πίστη μου, πολλές φορές διατυπωμένη, ότι στην πολιτική λέγονται δημόσια τα λιγότερα και υπονοούνται τα περισσότερα και τα οποία χρειάζονται αποκωδικοποίηση!

Την Πέμπτη που μας πέρασε λοιπόν, έγινε συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία προεδρεύει αυτό το δεύτερο εξάμηνο του 2020 της ΕΕ!

Ωστόσο η συνάντηση, που είχε ως βασικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολή Μεσόγειο με τους τουρκικούς τσαμπουκάδες, δεν έγινε στο Βερολίνο ή έστω στο Παρίσι! Έγινε στην γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, όπου παραθερίζει ο Γάλλος Πρόεδρος!

Δηλαδή, η κ. Άγκελα Μέρκελ, επί της ουσίας “σύρθηκε” στην εξοχική κατοικία των Γάλλων Προέδρων, και εξαναγκάστηκε να μας ανακοινώσει – για πρώτη φορά – τόσο ξεκάθαρα, ότι:

«Δεν θα αποδεχτούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών της ΕΕ. Δεν θα γίνει ανεκτή, καμιά απειλή κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας της ΕΕ. Είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα κι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο»!

Ο δε Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθενται υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, ονοματίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο, που απέφυγε να ονοματίσει η Άγκελα Μέρκελ μήπως και της κακιώσει ο φίλος της Ρ. Τ. Ερντογάν!

Από όλα τα παραπάνω, ένα είναι το κορυφαίο συμπέρασμα!

Η ελληνική κυβέρνηση να απαγκιστρωθεί άμεσα από τα “φουστάνια” της Γερμανίας και να προσεγγίσει περαιτέρω την Γαλλία! Να καταλήξει επιτέλους στην αγορά των γαλλικών φρεγατών! Γιατί σε ιστορικές συμμαχίες, το ένα χέρι πρέπει να νίβει το άλλο χέρι! Κι όταν ο φίλος μου είναι εχθρός με τον εχθρό μου, τότε είναι δυο φορές φίλος μου!

Άλλωστε δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες και συμμαχίες! Η Ελλάς, όπως και η κάθε χώρα, πρέπει να δημιουργεί συμμαχίες με εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Πατρίδος τους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έμαθαν τίποτε οι Έλληνες κυβερνήτες από τον Τούρκο Σουλτάνο, που αριστοτεχνικά ακροβατεί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας;