Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 οι πολίτες των ΗΠ δεν ψηφίζουν απλά για τον πρόεδρο τους αλλά ψηφίζουν για τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου. Ενός κόσμου που βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ της πολιτικής ορθότητας και της κοινής λογικής.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠ Ντόναλντ Tζ. Τραμπ στη πρώτη του ομιλία στη Γενική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ενώπιον όλων των ηγετών του κόσμου δήλωσε «…ως πρόεδρος των ΗΠ θα βάζω πάντα πρώτα την Αμερική, όπως και εσείς οι ηγέτες των δικών σας κρατών βάζετε και πρέπει να βάζετε πρώτα τις δικές σας χώρες…»

Αυτό μας μας ενδιαφέρει φυσικά είναι οι ελληνοαμερικάνικες σχέσεις οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν ήταν ποτέ σε καλύτερο επίπεδο και αυτό είναι έργο που έγινε επί των ημερών του Ντόναλντ Tζ. Τραμπ, του Υπουργού Εξωτερικών Μάϊκλ Ρ. Πομπέο και πολλών εργατικών ελληνοαμερικανών που με κόπο και θυσίες βοήθησαν προς αυτό τον στρατηγικό στόχο τα μέγιστα.

Οι επενδύσεις, μετά από κάποιες πιέσεις αλλά και Ελληνικές φιλότιμες μεταρρυθμίσεις έχουν δυναμική πορεία. Η στρατιωτική συμμαχία των δύο χωρών επίσης δυναμώνει και αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο, εξαιρώ τη βάση της Σούδας, που γι’ αυτή κάποτε ο τότε Πρόεδρος των ΗΠ Λίντον Τζόνσον είχε πει πως «… εγκαταλείπουμε αύριο τις βάσεις όλου του κόσμου αλλά από τη Σούδα δεν φεύγουμε ούτε με πόλεμο…».

Διαδοχικά Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων κατέθεσαν νομοσχέδια που σχετίζονται με την Κύπρο και την Ελλάδα, θέματα ασφάλειας και ενέργειας που στηρίζουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Η πρόταση που ξεχώρισε και κατατέθηκε ήταν αυτή στο 115TH CONGRESS 2D SESSION H. R. 5508 IN THE HOUSE OF REPRESENTATIVES της 13ης Απριλίου του 2018 και που την υπογράφουν οι βουλευτές, Mr. CICILLINE (for himself, Mr. BILIRAKIS, Mr. CRIST, Mr. DEUTCH, Mr. KRISHNAMOORTHI, Mrs. CAROLYN B. MALONEY of New York, Mr. PALLONE, Mr. ROSKAM, Ms. ROS-LEHTINEN, Mr. SARBANES, Ms. SCHAKOWSKY, Mr. SCHNEIDER, Ms. TITUS, Ms. MENG και στόχευσε στην άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο μαςhttps://www.congress.gov/115/bills/hr5508/BILLS-115hr5508ih.pdf. Ακολούθησαν σχετικά νομοσχέδια, H.R.2500 — 116th Congress (2019-2020) S.1790 — 116th Congress (2019-2020), μεταξύ άλλων περί πώλησης αμυντικού εξοπλισμού σε ξένες χώρες και διεθνείς οργανισμούς καθώς και H.R.2913 — 116th Congress (2019-2020) – S.1102 — 116th Congress (2019-2020) το οποίο εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Εξωτερικών να ενθαρρύνει και να συνάπτει συμφωνίες σχετικές με θέματα ενέργειας μεταξύ της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ.
Έτσι ξεκαθάρισαν οι διαδικασίες ώστε να φτάσουμε στο σήμερα…Σκύρος, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Νέα Μεσήμβρια, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα… και άλλα μικρά και μεγάλα στρατηγικά έργα που σηματοδοτούν το μέλλον των ελληνοεμερικανικών σχέσεων με υπογραφή του Ντόναλντ Tζ. Τραμπ του 45ου Προέδρου των ΗΠ.

Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του και ενώ δέχθηκε ανηλεή πόλεμο από το κατεστημένο που νίκησε το Νοέμβριο του 2016, πόλεμο που όμοιο του δεν θα άντεχε κανείς φυσιολογικός άνθρωπος, δεν τα παράτησε, κατάφερε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Προστάτεψε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, μίλησε για πατριωτισμό και Έθνος, για την ασφάλεια των πολιτών του ενίσχυσε την αστυνομία τις υπόλοιπες υπηρεσίες και τις ένοπλες δυνάμεις.

Έδωσε δουλειά σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Για πρώτη φορά δεν έκανε έναν «δικό» του πόλεμο ενώ αντίθετα μετά από σχεδόν 20 χρόνια οι Αμερικάνοι στρατιώτες γυρίζουν στις βάσεις τους και τους οικείους τους. Σχεδόν όλοι οι ηγέτες του ISIS εκτελέστηκαν. Ο Τραμπ πολέμησε τις εκτρώσεις, την δήθεν διαφορετικότητα, την παράνομη και τρομοκρατική μετανάστευση, το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο (χωρίς να το αντικαταστήσει με δικό του). Ο Τραμπ πολέμησε για τον άνθρωπο, για όλους μας και αναγνώρισε πως το αγέννητο παιδί στην κοιλιά της μητέρας του έχει δικαίωμα στη ζωή, στήριξε την οικογένεια και δεν έκανε διακρίσεις. Τόλμησε να τα βάλει προσωπικά με τον κινεζοϊό και τον νίκησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσευχήθηκε όσο λίγοι στον Ιησού Χριστό και σταμάτησε να χρηματοδοτεί αόριστα κομμουνιστικά αφηγήματα κάνοντας την πολιτική ορθότητα και το διεφθαρμένο αντίχριστο και εκδικητικό σύστημα θανάσιμο εχθρό του.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠ Ντόναλντ Tζ. Τραμπ τόλμησε κάτι που δεν τόλμησε ποτέ κανείς δυτικός υποψήφιος ηγέτης, υποσχέθηκε πάρα πολλά και τέσσερα χρόνια μετά ακούραστος, κατάφερε σχεδόν όλα όσα υποσχέθηκε και αυτό δεν θα του το συγχωρέσει κανένας διεφθαρμένος πολιτικός σε καμία χώρα, εκτός αν τον γνωρίσει καλά από κοντά.

Για να συνεχίσουμε να ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, ας βοηθήσει και ο Θεός … να μας βρει ξανά το καλό… να επικρατήσει η κοινή ανθρώπινη λογική και να επανεκλεγεί ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald J. Trump.

*Ο Ανδρέας Ι. Ζαπουνίδης είναι Σύμβουλος Ασφάλειας, Community Liaison Consultant εταιρειών Ενέργειας και Αμυντικής Βιομηχανίας, Απόφοιτος του New Jersey University I.O.