Με τον Κυμπουρόπουλο έχω διαφωνήσει στο παρελθόν εκτεταμένα μέσα από την αρθρογραφία μου. Όταν χαρακτήρισε «ανιστόρητο» τον συμψηφισμό του Κομμουνισμού με τον Ναζισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πατώντας στη νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξέχασε να αναφέρει ότι τα θύματα του Κομμουνισμού παγκοσμίως προσμετρώνται στα 100 εκατομμύρια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η αρνητική ψήφος του για τις αμβλώσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τις προάλλες δεν ήταν σωστή ή, εν πάση περιπτώσει, το εφαλτήριο για να συζητηθεί ένα θέμα το οποίο κρύβουμε επιμελώς κάτω από το χαλί.

Θέλω να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι ο Καραμανλής (ο τέταρτος εάν δεν χάνω κάποιον στον μέτρημα) κατέβασε από το μετρό της Αθήνας τις αφίσες οργάνωσης που ευαισθητοποιούσε το κοινό για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού. Από την άλλη όμως είχε αφήσει στο μετρό αφίσες βιγκανιστών που απεικόνιζαν ζώα κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα για να εναντιωθούμε στην κρεατοφαγία. Με λίγα λόγια η ΝΔ κρίνει ότι η ζωή των ζώων είναι ανώτερη από εκείνη των αγέννητων παιδιών. Πρόκειται περί άλλης μίας συντριπτικής ήττας στον τομέα των ιδεών από την αριστερά. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια να μου πείτε.

Ο Μητσοτάκης μέχρι στιγμής έχει αδειάσει τον στενότατο συνεργάτη του Μακάριο Λαζαρίδη για μία ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα που συνέδεε τον Βελουχιώτη με την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία. Έχει αδειάσει δις τον Κυρανάκη, μία για την υπόθεση του χοιρινού και του Ισλάμ και άλλη μία για την αναφορά στο όνομα του διαδηλωτή. Τώρα αδειάζει και τον Κυμπουρόπουλο ανακοινώνοντας επισήμως ότι «η ψήφος του Σ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του». Ο Μ. Λαζαρίδης τον βοήθησε εσωκομματικά όσο λίγοι για να ανέλθει.

Ο Κυρανάκης ήταν το πουλέν του που σηματοδότησε την ανανέωση. Ο Κυμπουρόπουλος ήταν εκείνος που συμβόλιζε την ευαισθησία του κόμματος απέναντι σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού αλλά και εκείνος που χρησιμοποιήθηκε για να αδειάσει τον Μεϊμαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Το άδειασμα των συνεργατών σου για να επιβιώσεις σπάνια συγχωρείται. Αλλά από ό,τι φαίνεται δεν συγχωρείται ούτε η ελευθερία της έκφρασης από έναν Πρωθυπουργό που έχει κάνει σημαία του τον πολιτικό Φιλελευθερισμό.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι δεν σέβεται τους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι χρόνια τώρα εξαπατώνται από τις ηγεσίες του κόμματος. Στην πραγματικότητα, σε όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, ήταν οι άνθρωποι που άδειασε ο Πρωθυπουργός εκείνοι που εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης. Αυτός που είναι εκτός γραμμής είναι ο Μητσοτάκης.

Στο ΠΟΤΑΜΙ, στο ΠΑΣΟΚ του Λοβέρδου, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις του Πρωθυπουργού θα χειροκροτούνταν. Μέσα σε λίγες ημέρες συγκρούστηκε με την βάση του κόμματος μία με τις εκτρώσεις και μία με την ίδρυση επιτροπής ισότητας ομοφυλοφίλων. Ούτε ο διεθνιστής πάπας της Ρώμης που έπλενε τα πόδια του Ισλάμ στα ελληνικά νησιά δεν στηρίζει τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Ο Μητσοτάκης όχι απλά είναι υπέρ αλλά ιδρύει επιπροσθέτως όργανο προπαγάνδας μέλος του οποίου θα είναι ακόμα και κάποιος που εκπροσωπεί το Θεσσαλονίκη pride. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι Συντηρητική Παράταξη. Είναι φιλε – left παράταξη. Εκτός βέβαια εάν οι απόψεις στα κοινωνικά ζητήματα δεν απασχολούν πλέον. Εάν δεν μας απασχολούν ας ιδρύσουμε ένα εθνικό όργανο ανθρωπίνου δυναμικού που θα προσλαμβάνει κάθε τέσσερα χρόνια υπουργούς και ας διοικεί αυτό.

Επιστρέφοντας στο ζήτημα Κυμπουρόπουλου το συμπέρασμα είναι ένα. Εάν στον μοντέρνο κόσμο προσκυνάς την θρησκεία του δικαιωματισμού αυτό σου δίνει την ηθική νομιμοποίηση ώστε να καταφέρεσαι εναντίον ενός παιδιού με ειδικές δεξιότητες που απλά αγωνιά για το εάν η μητέρα του θα προέβαινε σε έκτρωση στην περίπτωση που γνώριζε από πριν ότι θα γεννηθεί ανάπηρο.

Το μόνο που ήθελε ήταν να ανοίξει έναν διάλογο και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αυτά τα ζητήματα έχουν κλείσει. Στην πολιτική τίποτα απολύτως δεν κλείνει. Τα πάντα προσαρμόζονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Και η Ελληνική κοινωνία έχει σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα με 250.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο.

Πολύ φοβούμαι όμως ότι σε μία εαυτοφοβική παράταξη αυτά τα θέματα δεν θα συζητηθούν ποτέ καθώς η θρησκεία του δικαιωματισμού έχει ήδη αγίους και μάρτυρες. Για τα αγέννητα παιδιά τα συναισθήματα περισσεύουν διότι κανείς δεν έχει να αποκομίσει κάτι από αυτά. Λίγη ντροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης είναι Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών