Καθώς πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα επιθυμούσα να μοιραστώ τις σκέψεις μου και όραμά μου για την εξέλιξη της περιοχής μας, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Είμαι πεπεισμένος ότι με αποφασιστικότητα, φρέσκια σκέψη και συνεργασία, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ευημερούσα, ζωντανή και ελκυστική κοινότητα για όλους μας.

Στόχος μας είναι διπλός: πρώτον, η αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης τουριστικής ζώνης που διαθέτουμε και, δεύτερον, η αναμόρφωση της εικόνας της πόλης μας.

Έχουμε μια μη αξιοποιήσιμή αλλά δυναμική τουριστική ζώνη.

Με τη σωστή στρατηγική και την αποτελεσματική διαχείριση, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τα έσοδα της περιοχής και να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Παράλληλα, δεν πρέπει να παραμελήσουμε την ανάγκη για τη δημιουργία προοπτικών για τους νέους ανθρώπους. Εκτός από την παραδοσιακή αγροτική οικονομία, πρέπει να τους προσφέρουμε ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, της τεχνολογίας, των υπηρεσιών και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση πρέπει να είναι προτεραιότητες, προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό τους και να διαμορφώσουμε μια αειφόρο και καινοτόμο κοινότητα να διαμορφώσουμε ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες για όλους μας.

Θεωρώ πως η δημοτική αρχή οφείλει να σκύψει πάνω από τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης και των χωριών μας και όχι μόνο στην αλλαγή μιας λάμπας που είναι υποχρέωση μας.

Με διάθεση ακρόασης, συνεργασίας, δράσης και σκληρής δουλειάς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που όλοι επιθυμούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Λεωνίδας Μακρής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Δυτικής Αχαΐας