Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν παρελθόν. Εκλογές περίεργες και με ανατροπές. Περίεργες γιατί είχαμε αποκλεισμό κομμάτων τα όποια η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους δεν επέτρεψε να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Με ανατροπές, γιατί ακόμα και οι πιο “έγκυρες” δημοσκοπήσεις, δεν προέβλεψαν το αποτέλεσμα τους.

Πάμε λοιπόν για τις επόμενες της 25ης Ιουνίου και ίσως… να έχουμε και άλλες αν η ΝΔ δεν κερδίσει την, πολυπόθητη γι’αυτήν, αυτοδυναμία.

Το ερώτημα όμως  που τίθεται είναι το τι άλλαξε στην καθημερινότητα μας. Με νίκη της ΝΔ και συντριβή του Σύριζα, ήρθε για κάποιο μαγικό λόγο φθηνότερο το ρεύμα ή μήπως αυξήθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις;

Μήπως γέμισαν τα μαγαζιά από πελάτες; Μειώθηκε η εγκληματικότητα, τα  ναρκωτικά, η βία στις γειτονιές μας;

Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη, γιατί πολύ απλά δεν τέθηκε στον προεκλογικό λόγο κάποιο από τα προβλήματα ουσίας. Δεν εξετάστηκαν τα αίτια των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, δεν εξετάστηκαν οι παράγοντες που δημιουργούν τα  προβλήματα, αυτής ακριβώς, της καθημερινότητας μας.

Τα κόμματα, τα πρόσωπα και τα χρώματα διαφέρουν, η ουσία όμως είναι η ίδια. Ποια είναι αυτή; Μα η ανυπαρξία του ενδιαφέροντος για τον πολίτη και το Εθνικό σύνολο.

Δεν μπορείς να μιλάς για οικονομία όταν δεν δίνεις σε αυτήν Εθνικό πρόσημο. Δηλαδή την επιστροφή στην παραγωγή και την προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Δεν μπορείς να μιλάς για μέλλον όταν η χώρα πεθαίνει από τον δημογραφικό μαρασμό και το ξενίτεμα των παιδιών της.

Δεν μπορείς να μιλάς για ποιότητα ζωής, όταν αφήνεις την κοινωνία να γίνεται θύμα του κάθε εγκληματία και να αλλάζει ο εθνικός και πολιτισμικός χαρακτήρας των ανθρώπων της .

Χωρίς Έθνος, δεν υπάρχει μέλλον. Αυτή είναι η λύση στα προβλήματα της εποχής μας . Όχι η δήθεν πρόοδος, όχι τα περισσότερα δικαιώματα σε αυτούς που δεν τα αξίζουν, όχι  τα ψεύτικα προεκλογικά χαμόγελα, ούτε οι αυτοδυναμίες που κινδυνεύουν να γίνουν τυραννίες.

Απέναντι σε αυτό τον ψεύτικο κόσμο ας στήσουμε ένα Μέτωπο αντίστασης. Για την αξιοπρέπεια μας και το μέλλον των παιδιών μας .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Μέτωπο