Η νέα πολεμική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή φέρνει, καταλυτικά, το μεταναστευτικό ξανά στο προσκήνιο.

Γράφουμε «νέα», γιατί διαβάζοντας διάφορες αναλύσεις έγκυρων και καθόλου εγκύρων αναλυτών, νομίζει κάνεις ότι τα γεγονότα στην Παλαιστίνη είναι κάτι το καινοφανές.  

Λες και από το 1948 που ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία του Ισραήλ, αυτή η περιοχή δεν είναι συνεχές πεδίο συμβατικού και μη πολέμου. Λες και είναι η πρώτη φορά που γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις κατά ισραηλινών ή για πρώτη φορά το ίδιο το Ισραήλ ξεσπά σε μαζικούς βοβαρδισμούς με θύματα κυρίως αμάχους.

Σε καμία περίπτωση το ζήτημα της Μέσης Ανατολής δεν μπορεί να εξηγηθεί σε λίγες παραγράφους . Να αναλυθεί το παζλ συμφερόντων και συσχετισμών το οποίο συνεχώς αλλάζει και ποτέ δεν δίνεται μια λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης.

Αυτή τη φορά όμως, η πολεμική σύγκρουση εκεί, κινδυνεύει να μεταφερθεί και στην Ευρώπη. Η ύπαρξη  μουσουλμανικών πληθυσμών σε αυτή την ίδια την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα, σηματοδοτεί τον κίνδυνο τρομοκρατίας και ανάφλεξης στις πρωτεύουσες και όπου αλλού υπάρχουν συμπαγείς μεταναστευτικοί πληθυσμοί.

Γιατί αυτοί οι πληθυσμοί ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν να ενσωματωθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκραγούν σε αλληλεγγύη με τους ομοθρήσκους τους στην Μέση Ανατολή. Πολύ δε περισσότερο όταν βλέπουν ότι οι κυβερνήσεις των χωρών που τους «φιλοξενούν» , άκριτα συχνά, συντάσσονται με τις επιταγές και τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Το ερώτημα είναι το γιατί αυτοί οι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα, γιατί με εμμονή γίνεται προσπάθεια ενσωμάτωσης τους και ποιος οφείλεται από την παρουσία τους .

Ο δικαιωματισμός ως κυρίαρχη ιδεολογία των φιλελεύθερων και αριστερών πολιτικών προωθεί την μετανάστευση και την ενσωμάτωση για οικονομικούς και ιδεολογικούς λόγους.

Οι ΜΚΟ με τις περίεργες χρηματοδοτήσεις και κυβερνήσεις όπως της Ελλάδας εισπράττουν χρήματα και πολιτικές χάρες φέρνοντας και αποθηκεύοντας τις μάζες αυτές. Όμως και το Ισραήλ αλλά και συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες ωφελούνται από αυτές τις ροές.

Το Ισραήλ, γιατί μεταφέρει το πρόβλημα, που αυτό δημιούργησε ,στην Ευρώπη ελπίζοντας στην αλληλεγγύη της . Οι μουσουλμανικές χώρες, με προεξέχοντα την Τουρκία, γιατί και αυτές χρηματοδοτούνται ώστε να περιορίζουν τις ροές αλλά και για να εκβιάζουν πολιτικά έχοντας φιλικές μάζες στο εσωτερικό της Ευρώπης .

Στην Ελλάδα, μια χώρα που κατεξοχήν δέχεται τα μεταναστευτικά κύματα αλλά και έχει ανοιχτά μέτωπα με την Τουρκία, συμβαίνει το εξής τραγελαφικό: από τη μία η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική του Ισραήλ και από την άλλη δηλώνει έτοιμη να δεχθεί και  νέους «πρόσφυγες» αλλά και δια στόματος πρωθυπουργού επιμένει ότι η ενσωμάτωση είναι η μόνη λύση στο θέμα.

Δηλαδή, από τη μια πάει κόντρα στους Αραβικούς πληθυσμούς με τον φιλοισραηληνισμό της, αφήνοντας παράλληλα την Τουρκία να παίζει τον ειρηνοποιό αλλά και τον προστάτη αυτών των πληθυσμών και, το πιο τραγελαφικό, δηλώνει ότι μπορεί να δεχθεί η χώρα αυτούς τους ανθρώπους ως «πρόσφυγες».

Πιο εγκληματική πολιτική δεν θα μπορούσε να βρεθεί. Ακόμα και τα όποια, απροσδιόριστα ακόμα, οικονομικά κέρδη που  ελπίζει η ΝΔ , δεν μπορούν να ισοσταθμιστούν με τη βόμβα που έχει ήδη φτιαχτεί και περιμένει απλά την έκρηξη.

Τρομοκρατία, εξεγέρσεις, φιλικοί πληθυσμοί προς την Τουρκία στο  εσωτερικό της χώρας, εγκληματικότητα, γκετοποίηση, διάλυση του κοινωνικού και πολιτισμικού ιστού.

Ο κατάλογος τεράστιος με τα προβλήματα και η ζυγαριά γέρνει μονόπατα στα προβλήματα από τις εμμονές.

Τις εμμονές του ξεπερασμένου χρόνια τώρα, «ανήκωμεν εις την Δύση», τις εμμονές στον πολυπολιτισμό που δεν λειτουργεί πουθενά, στον κατευνασμό της Τουρκίας με κάθε τίμημα και φυσικά την υποδούλωση σε οικονομικά συμφέροντα μιας ελίτ με πολυεθνικό χαρακτήρα και στόχευση κέρδους.

Κλειστά σύνορα, απελάσεις, καμία παροχή και μια Εθνική πολιτική που θα αναζητά το συμφέρον της χώρας στην πραγματική ισχύ και όχι στο φιλοδώρημα «συμμάχων» που σε έχουν δεδομένο. Αυτή είναι η μόνη αντιμετώπιση απέναντι στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής και στον κίνδυνο, υπαρκτό, της μεταφοράς του στο εσωτερικό της Πατρίδας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου