ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο άγνωστος «άστεγος βασιλιάς» της Ελλάδας και πού βρίσκεται (βίντεο)

Ο άγνωστος «άστεγος βασιλιάς» της Ελλάδας και πού βρίσκεται (βίντεο)

Ακόμη και στα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ελλάδας, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες ή άγνωστες πτυχές που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο άγνωστος «άστεγος βασιλιάς» της Ελλάδας ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι και πιο συγκεκριμένα στην Κόρινθο.

Σίγουρα δεν είναι πολύ γνωστό ότι στην Διώρυγα του Ισθμού και εδώ και περίπου 2.000 χρόνια, υπάρχει το άγαλμα του Βασιλιά Νέρωνα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και έχει παραδοθεί στη φύση. Οι εικόνες από το βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι εντυπωσιακές.

Μέσα στον Ισθμό της Κορίνθου, όπως μπορεί, λοιπόν κανείς να δει, υπάρχει σκαλισμένο το άγαλμα του βασιλιά Νέρωνα το οποίο βρίσκεται εκεί εδώ και 20 περίπου αιώνες. Ωστόσο, έχει υποστεί πολλές φθορές, δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή συντήρηση και όπως αναμένεται κάποια στιγμή θα υπάρξει η πλήρης αποσύνθεσή του. Το άγαλμα του Νέρωνα μόνο τυχαία δεν βρίσκεται εκεί. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ήταν ένας εκ των οποίων θέλησε να κάνει πραγματικότητα την υλοποίηση του έργου της διώρυγας της Κορίνθου, όπως αναφέρει το exploringgrece.

Μάλιστα και ενώ υπήρχαν κάποια έτοιμα σχέδια, άρχισαν τα έργα με εντολή του Νέρωνα το 67 μ.Χ. και από τις δυο άκρες (Κορινθιακό – Σαρωνικό). Χιλιάδες εργάτες συμμετείχαν στο εγχείρημα ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι την έναρξη των εργασιών έκανε ο ίδιος ο αυτοκράτορας δίδοντας το πρώτο χτύπημα στη γη του Ισθμού με χρυσή αξίνα. Ωστόσο, μετά τα τρία πρώτα χιλιόμετρα εκσκαφής, οι ιστορικές εξελίξεις έμελλαν να σταματήσουν τις εργασίες.

Ο Νέρωνας έπρεπε αναγκαστικά να επιστρέψει στη Ρώμη ώστε να αντιμετωπίσει την εξέγερση του στρατηγού Γάλβα. Τελικά η επιστροφή του είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τη ζωή του οπότε το έργο εγκαταλείφθηκε.

Τελικά το θαύμα της μηχανικής κατάφερε και πραγματοποιήθηκε πολλά χρόνια αργότερα. Η ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου είναι πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα και αξίζει να την μελετήσεις πριν την επισκεφθείς, αν οργανώνεις μια εκδρομή στην περιοχή. Μια μονοήμερη στην Κόρινθο είναι ιδανική για να χαλαρώσεις, να πιεις έναν καφέ λίγο πιο μακριά από την πρωτεύουσα και να δεις άγνωστες πτυχές της περιοχής. Επίσης αξίζει να κάνεις Μονοήμερη στο Λουτράκι και να περάσεις καλά σε εξίσου χαλαρούς ρυθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.