Κουνουπές: Η κρυφή παραλία της Αστυπάλαιας που σε οδηγεί σε… εξωτικά μέρη (φώτο)

Κουνουπές: Η κρυφή παραλία της Αστυπάλαιας που σε οδηγεί σε… εξωτικά μέρη (φώτο)

Τα τελευταία χρόνια η έλευση κόσμου στην Αστυπάλαια βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα, καθώς το νησί έχει «ακουστεί» αρκετά, ενώ ειδικότερα φέτος έχει διαφημιστεί ως μία covid-free περιοχή.

Είναι λίγα τα χρόνια που δειλά – δειλά έχουμε ξεκινήσει να ακούμε πως το νησί των Κυκλάδων έχει αρχίσει να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη εναλλακτικών διακοπών και μάλιστα το φετινό καλοκαίρι έχει διαφημιστεί ως το απόλυτα covid-free νησί. Η Αστυπάλαια έχει φανατικούς θαυμαστές κυρίως για τις άγριες ακτές της, αλλά ακόμα περισσότερο για την αίσθηση χαλαρότητας και ανεπιτήδευτης ομορφιάς που προσφέρει στους επισκέπτες της, ενώ μάλιστα για κάποιους θεωρείται το μεγαλύτερο «διαμάντι» του Αιγαίου.

Ο λόγος φυσικά για την εξωτική παραλία Κουνούπες, μια διπλή στην ουσία ακτή, στην οποία φτάνεις μόνο από την θάλασσα με ιδιωτικό σκάφος ή με τα τουριστικά καΐκια τα οποία εκτελούν δρομολόγια καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο μικρό νησάκι, μια στενή λωρίδα γης χωρίζει στην μέση την θάλασσα και δημιουργεί δυο ακτές σε νερά διάφανα που θυμίζουν πισίνα. Το λευκό χοντρό βοτσαλάκι στολίζει την ακτή και κάποια αλμυρίκια δίνουν τον πράσινο τόνο στο μαγευτικό τοπίο. Τα νερά είναι ρηχά και ζεστά και ενδείκνυνται για μικρά παιδιά, όμως μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ομπρέλα μιας και δεν υπάρχει σκιά ούτε για δείγμα.

Φυσικά, στο μικρό ακατοίκητο νησάκι δεν θα βρεις κανένα στοιχείο οργάνωσης και ακόμα και το νερό σου θα πρέπει να το έχεις μαζί σου από την Αστυπάλαια. Σήμα για το κινητό δεν θα βρεις, όμως η κάμερα καλό θα ήταν να μείνει ανοιχτή, γιατί εκεί θα τραβήξεις τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες των διακοπών σου.

Σε ένα νησί σαν την Αστυπάλαια, οι όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες περισσεύουν. Εκεί που η φυσική ομορφιά συναντά την ιδιαίτερη νησιωτική κουλτούρα, το μόνο βέβαιο είναι πως οι διακοπές σας θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

Για να μπορείς όμως να πεις πως τα είδες όλα, το νησάκι Κουνούπες επιβάλλεται να το δεις και θα το ερωτευτείς. Όπως όλοι εκείνοι που πήγαν και δεν κατάφεραν ποτέ να το βγάλουν από την καρδιά τους, σαν μέρος των διακοπών τους σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά της χώρας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.