ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ψαράς έπιασε σπάνιο χορτοφάγο «πιράνχα» σε λίμνη στις ΗΠΑ (βίντεο)

Ψαράς έπιασε σπάνιο χορτοφάγο «πιράνχα» σε λίμνη στις ΗΠΑ (βίντεο)

Τα ψάρια πακού είναι πολύ συνηθισμένα στα γλυκά νερά της Νοτίου Αμερικής, όμως στη Βόρεια Αμερική θεωρούνται σπάνια. Οπότε για τον έμπειρο ψαρά, Ράνταλ Άνταμς, από το Τενεσί ήταν πραγματική έκπληξη που έπιασε αυτό το παράξενο ψάρι.

Έστειλε λοιπόν φωτογραφίες του ψαριού στην πολιτειακή υπηρεσία κυνηγιού και αλιείας, μήπως και αυτοί ήξεραν τι ακριβώς είχε πιάσει.

Τα πακού είναι ψάρια του γλυκού νερού της Νότιας Αμερικής που μοιάζουν με πιράνχας, απάντησε η περιβαλλοντική υπηρεσία με σχετική ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook.

«Το πακού συνήθως αποκαλείται “φυτοφάγο πιράνχα”[…] Yπάρχουν διάφορα είδη ψαριών που καλούνται πακού στη Νότια Αμερική. Είναι συνήθως ασημένια, γκρι, μαύρα ή άσπρα και μπορεί να φτάσουν από 17 εκατ. και 1 κιλό σε βάρος μέχρι 1 μέτρο μήκος και 44 κιλά, ανάλογα με το είδος» αναφέρει η υπηρεσία.

Και παρά το γεγονός ότι έχουν τρομακτικά δόντια, παρόμοια μ’ αυτά του ανθρώπου, είναι φυτοφάγα και δεν τρέφονται με κρέας όπως τα κανονικά πιράνχας.

Τα δόντια τους είναι ισχυρά για να σπάνε τα τσόφλια των σπόρων και να μασουλάνε φυτά, όπως επισημαίνει η υπηρεσία κυνηγιού και αλιείας του Τενεσί.

Τα φυτοφάγα πιράνχας είναι κατάλληλα για ενυδρεία, αλλά μεγαλώνουν γρήγορα και μπορεί να ζήσουν μέχρι 15 ή ακόμη και 25 χρόνια.

Οπότε, πιθανόν το ψάρι να μεγάλωσε πολύ για το ενυδρείο του και ο ιδιοκτήτης του να αποφάσισε να το ξεφορτωθεί, ρίχνοντάς στη λίμνη.

«Μπορούν να βλάψουν τους ενδημικούς πληθυσμούς ψαριών, μέσω βλαβερών ασθενειών ή ιών» λέει η υπηρεσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία, γενικά δεν είναι σε θέση να επιζήσουν σε θερμοκρασίες νερού κάτω των 14 βαθμών Κελσίου, οπότε το ψάρι δεν θα επιβίωνε του χειμώνα στο Τενεσί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.