Η παραλία-όνειρο που γίνεται 10 φορές ωραιότερη στις αρχές του Σεπτέμβρη (φωτό)

Η παραλία-όνειρο που γίνεται 10 φορές ωραιότερη στις αρχές του Σεπτέμβρη (φωτό)

Η αλήθεια είναι πως το άγχος όλων μας εκεί κοντά στην άνοιξη, είναι να πετύχουμε να αποδράσουμε την καλύτερη περίοδο διακοπών και να λείπουμε από τις αρχές Αυγούστου έως λίγο μετά τον 15αύγουστο. Υπάρχουν, όμως, κάποια άκρως τουριστικά μέρη στην Ελλάδα που αξίζουν να τα επισκεφτούμε σε περιόδους πιο χαλαρές, όπως αυτές που διανύουμε τώρα.

Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης, η ξακουστή Πρέβελη, είναι το φωτεινό παράδειγμα, το οποίο θα το βρεις στην πιο όμορφη στιγμή του κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη. Ο λόγος; Το γεγονός πως το παραμυθένιο τοπίο παύει να «τσαλακώνεται» ενοχλητικά από τις ορδές τουριστών που το επισκέπτονται μετά μανίας από τα μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου.

Η παραλία Πρέβελη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κρήτης και απέχει 38 χλμ. από κέντρο του Ρεθύμνου. Η ιστορική Μονή της Πρέβελης -σημείο αναφοράς στον θρησκευτικό τουρισμό του νησιού- απέχει περίπου 20 λεπτά από την ακτή με τα πόδια.

Η παραλία είναι αμμουδερή, με την άμμο να ξεχωρίζει για το λευκό-ροζ χρώμα της, ενώ τα νερά της είναι διάφανα. Πίσω από την παραλία, το διάσημο φοινικοδάσος της Πρέβελης, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό του Βάι, δίνει εξωτικό τόνο στο μέρος. Στην παραλία καταλήγουν οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη σχηματίζοντας μια μικρή λιμνοθάλασσα με γλυκό νερό, λίγο πριν τελικά καταλήξει στην θάλασσα.

Όπως έχεις καταλάβει, όταν βρεθείς στην Πρέβελη είναι στο χέρι σου να επιλέξεις αν θα κολυμπήσεις στο αλμυρό νερό της θάλασσας ή στο γλυκό της λίμνης. Η απόφαση να δοκιμάσεις και τα δύο, είναι η πιο σοφή!

Στην παραλία της Πρέβελης θα μπορέσεις να απολαύσεις μπάνιο, με όποιον τρόπο επιθυμείς. Η μεγάλη ακτογραμμή χωρίζει την θάλασσα σε δυο μέρη: Το πρώτο μέρος έχει beach bar, ξαπλώστρες και θαλάσσια ποδήλατα για να κάνεις την παραθαλάσσια βόλτα σου, ενώ το δεύτερο είναι ανοργάνωτο και προσεγγίζει τους τουρίστες που προτιμούν να στρώσουν την ψάθα τους κάτω από του φοίνικες που χαρίζουν απλόχερα σκιά και δροσιά.

Το μόνο αρνητικό της περιοχής έχει να κάνει με την ταλαιπωρία που θα υποστείς μέχρι να φτάσεις. Δύο είναι οι πιθανοί τρόποι, με το έναν να είναι ο πιο ξεκούραστος και ο δεύτερος ο πιο… περιπετειώδης. Μπορείς δηλαδή είτε να φτάσεις με αυτοκίνητο έως τον Πλακιά και από εκεί με το τουριστικό καραβάκι των 10:00 (με επιστροφή στις 16:00) είτε να οδηγήσεις έως την Μονή της Πρέβελης και μετά να περπατήσεις 1.500 μέτρα για να κατέβεις τα απότομα σκαλοπάτια προς την παραλία. Να σημειωθεί πως τα σκαλοπάτια αυτά είναι πολύ επικίνδυνα, οπότε αν έχετε μικρά παιδιά δεν πρέπει για κανέναν λόγο να σκεφτείτε την πεζοπορία.

digital bath

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Fay (@mezmerlena) στις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και αν αποφασίσεις να φτάσεις στην διάσημη παραλία της Πρέβελης, δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς εκεί. Το περιβάλλον θα σε μαγέψει και σίγουρα θα μπει στην καρδιά σου ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες που έχεις δει ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.