ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: 43 εκατ. δολάρια για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά Γκαλαπάγκος

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: 43 εκατ. δολάρια για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά Γκαλαπάγκος

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως τις ανησυχίες του για το περιβάλλον, αυτή τη φορά διέθεσε 43 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των Νησιών Γκαλαπάγκος.

Ως γνωστόν, τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένα αρχιπέλαγος, το οποίο αποτελείται από 13 κύρια νησιά, 6 μικρότερα και τέλος 107 βράχους και πολύ μικρά νησιά. Η καταστροφή, που έχει δεχτεί το νησιωτικό σύμπλεγμα από την ανθρώπινη παρέμβαση και τον τουρισμό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την αποκατάστασή του.

Για να πετύχει τον στόχο της, η ακτιβιστική οργάνωση που έχει ιδρύσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με το όνομα Re-wild θα συνεργαστεί με διάσημους επιστήμονες, οι οποίοι εξειδικεύονται στο ζήτημα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, με τη Διεύθυνση Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος, την οργάνωση Island Conservation, καθώς και με άλλες τοπικές οργανώσεις.

Ήδη, ο ηθοποιός έχει παραχωρήσει την διαχείριση των λογαριασμών του στα social media σε ειδικούς, που συμμετέχουν στο πρότζεκτ του, προκειμένου να δώσουν μία καλύτερη εικόνα της προσπάθειας, που καταβάλλουν στον κόσμο και να ευαισθητοποιήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Μία από αυτούς είναι και η Πάολα Καστάνο, η οποία γνωρίστηκε με τον ηθοποιό, όταν εκείνος επισκέφτηκε τα νησιά Γκαλαπάγκος και εκείνη εργαζόταν ήδη πάνω στην αναδιαμόρφωσή τους.

Κύριος στόχος του είναι να προστατευτεί η χλωρίδα και η πανίδα των νησιών, καθώς αποτελούν «σπίτι» για 54 είδη, τα οποία κινδυνεύουν προς εξαφάνιση. Ένα από αυτά είναι το ροζ ιγκουάνα, για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει projects, που αφορούν στη διάσωση και την αναπαραγωγή του. Επιπλέον, οι επιστήμονες δηλώνουν ιδιαίτερη ανησυχία για ένα απειλούμενο είδος, το οποίο εντοπίζεται μόνο στο νησί Φλοριάνα και αποτελεί το πρώτο είδος ατριχόρνιθων. Aπό εκεί πήρε και την επιστημονική του ονομασία, η οποία είναι Floreanna Mockingbird.

Όπως δήλωσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τα projects που έχει αναλάβει έχουν άμεσα αποτελέσματα: «Τα αποτελέσματα δε θα φανούν σε 20 ή 50 χρόνια. Αντιθέτως, θα είναι ορατά πολύ γρήγορα και έτσι θα δούμε τις προσπάθειες μας να ανταμοίβονται. Δεν πρόκειται μόνο για τα νησιά Γκαλαπάγκος, αλλά για ολόκληρο το αρχιπέλαγος της Λατινικής Αμερικής», λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.