ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κακοποιημένος ελέφαντας έρχεται κάθε πρωί να ακούσει σονάτες του Μπετόβεν στο πιάνο! (βίντεο)

Κακοποιημένος ελέφαντας έρχεται κάθε πρωί να ακούσει σονάτες του Μπετόβεν στο πιάνο! (βίντεο)

Ο Πολ Μπάρτον είναι ένας Βρετανός μουσικός που ασχολείται με την αποκατάσταση ελεφάντων που έχουν κακοποιηθεί από τον τουρισμό στην Ασία. Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Πολ Μπάρτον από τη Βρετανία – επαγγελματίας μουσικός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής – παίρνει μέρος στο πρότζεκτ Beethoven Pastoral Project.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αποκατάσταση πληγέντων ελεφάντων με τη βοήθεια κλασσικής μουσικής στο φυσικό καταφύγιο Elephants World, στην επαρχία Καντσαναμπούρι, στη δυτική Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για ένα είδος νοσοκομείου και κέντρου περίθαλψης, όπου εκατοντάδες ελέφαντες έχουν διασωθεί από τουριστικά μέρη στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, την Ινδία, το Λάος, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα.

Ο Πολ Μπάρτον, που πλέον ζει στην Ταϊλάνδη μαζί με την οικογένειά του, στήνει ένα πιάνο στις όχθες του ποταμού αρκετές φορές την εβδομάδα, για να παίξει μουσικές του αγαπημένου του Μπετόβεν στα ζώα του καταφυγίου.

Και φαίνεται πως τα ζώα λατρεύουν την κλασική μουσική, όπως τουλάχιστον δείχνει το πρόσφατο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του ο μουσικός.

Σ’ αυτό, ο Μπάρτον παίζει τη Σονάτα για πιάνο αριθμός 8 σε σι ελάσσονα του Μπετόβεν, για χάρη του διασωσμένου ελέφαντα Μόνγκολ.

“Σ’ αυτό το βίντεο συμπεριέλαβα και μερικές σκηνές από τα “παρασκήνια” για να δείξω πώς ο Μόγκο, ένας αρσενικός ελέφαντας, θα περπατήσει κατά μήκος της όχθης του ποταμού νωρίς το πρωί για να περιμένει δίπλα στο πιάνο.

Έπρεπε να είμαι εντελώς σίγουρος ότι ο Μόνγκολ θα περίμενε από μόνος του για τη μουσική, προτού αρχίσω να του παίζω. Ο Μόνγκολ ήταν ελεύθερος να μείνει και να ακούσει ή να φύγει οποιαδήποτε στιγμή ήθελε” γράφει ο Μπάρτον στο σχόλιο του βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube.

Το βίντεο όπως ήταν αναμενόμενο ενθουσίασε του χρήστες στα social media και πολύ γρήγορα έγινε viral.

“Αυτό το βίντεο με έκανε πολύ χαρούμενος και αυτό δεν συμβαίνει εύκολα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε” σχολίασε, χαρακτηριστικά, κάποιος χρήστης, με πολλούς άλλους να μοιάζουν να συμφωνούν μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.