ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σοκαριστικό: Βρέθηκαν προϊστορικά αντικείμενα 8 χιλ. ετών σε… κοιλιά αλιγάτορα! (φώτο)

Σοκαριστικό: Βρέθηκαν προϊστορικά αντικείμενα 8 χιλ. ετών σε… κοιλιά αλιγάτορα! (φώτο)

Ο Σέιν Σμιθ, ιδιοκτήτης ενός σφαγείου άγριων ζώων, όταν ξεκίνησε να εξετάζει το στομάχι ενός τεράστιου αλιγάτορα βρήκε δύο προϊστορικά αντικείμενα! Συγκεκριμένα, ένα αντικείμενο που έμοιαζε με αιχμή βέλους κι ένα άλλο με σχήμα σταγόνας.

“Κόβαμε μερικούς μεγάλους αλιγάτορες για να δούμε τι υπήρχε μέσα στο στομάχι τους, καθένας τους μέχρι τώρα είχε και κάτι εντυπωσιακό μέσα του. Αλλά εκείνος με μήκος πάνω από 4 μέτρα που έφερε ο Τζον Χάμιλτον μας προκάλεσε το σοκ της χρονιάς” έγραψε ο Σέιν στην ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Αναλύοντας τις εικόνες των αντικειμένων που ανέβηκαν στα social media, ο Τζέιμς Στιούαρτ – επικεφαλής της επιφανειακής γεωλογίας και επιφανειακής χαρτογραφίας για την υπηρεσία περιβαλλοντικής ποιότητας του Μισισιπή – κατέληξε ότι το αντικείμενο με σχήμα αιχμής ήταν η μύτη ενός βέλους, που πρέπει να εκτοξευόταν από ένα πρωτόγονο όπλο, το ατλατλ που χρονολογείται από το 5000 με 6000 π.Χ. και χρησιμοποιούνται από αρχαίους λαούς στην αμερικανική ήπειρο.

Όσο για το άλλο αντικείμενο, ο ειδικός πιστεύει ότι πρόκειται για βαρίδι – μια βαριά πέτρα από αιματίτη – που χρονολογείται από το 1700 π.Χ., χωρίς οι αρχαιολόγοι να είναι ακόμη σίγουροι ποια ήταν η σκοπιμότητά της.

Δείτε τις εικόνες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.