ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάνη: Χελώνες δαγκώνουν λουόμενους – Πάνω από 40 κρούσματα

Μάνη: Χελώνες δαγκώνουν λουόμενους – Πάνω από 40 κρούσματα

Τα κρούσματα επιθέσεων έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις τοπικές αρχές, με τον επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Αερόπολης να προτείνει στους πολίτες να αντιμετωπίζουν τις θαλάσσιες χελώνες ως άγρια ζώα.

Δεκάδες επιθέσεις θαλάσσιων χελωνών έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή Λιμένι της Μάνης, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αερόπολης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 40 κρούσματα επιθέσεων.

Οι θαλάσσιες χελώνες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγος, έχουν δαγκώσει λουόμενους ή ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να τις ταΐσουν.

​Μάλιστα, οι τραυματίες κλήθηκαν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να λάβουν αντιβίωση και αντιτετανικό ορό, καθώς είναι σύνηθες οι χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα.

Ο κ. Μαριόλης, ο οποίος έχει βραβευτεί ως ο «καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης», προτείνει στους πολίτες να αντιμετωπίζουν τις θαλάσσιες χελώνες ως άγρια ζώα, καθώς πολύ συχνά συγχέουν την τροφή με τον άνθρωπο που προσπαθεί να τις ταΐσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.