ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τέξας: Γεννήθηκε κλωνοποιημένο άλογο με γενετικό υλικό 40 ετών (βίντεο)

Τέξας: Γεννήθηκε κλωνοποιημένο άλογο με γενετικό υλικό 40 ετών (βίντεο)

Ένα πουλάρι που γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου και ονομάζεται Κουρτ είναι το πρώτο νεογέννητο άλογο Πρζεβάλσκι, που κλωνοποιήθηκε με επιτυχία από γενετικό υλικό που είχε κρυοσυντηρηθεί για 40 χρόνια.

Γεννήθηκε στην κτηνιατρική κλινική Timber Creek στο Αμαρίλο στο Τέξας και βρίσκεται ακόμη εκεί με τη μητέρα του.

Τα άλογα Πρζεβάλσκι είναι μία σπάνια υπό εξαφάνιση ράτσα αλόγου και θεωρούνται τα μοναδικά «πραγματικά» άγρια άλογα.

Αυτό το είδος συμπεριλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών και υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει περίπου 2.000 ζώα αυτής της ράτσας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας βιοτεχνολογίας ViaGen Pets and Equine, Μπλέικ Ράσελ, η κλωνοποίηση του Κουρτ ήταν η πρώτη φορά που συνδυάζεται με αυτόν τον τρόπο γενετικό υλικό από άλογα Πρζεβάλσκι και κοινά άλογα.

Ο Κουρτ είναι κλώνος ενός αρσενικού αλόγου Πρζεβάλσκι του οποίου το DNA διατηρήθηκε κατεψυγμένο στον Παγωμένο Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο (SDZG) από το 1980.

Το κατεψυγμένο γενετικό υλικό εισήχθη σε ένα υποκατάστατο θηλυκό άλογο, το οποίο κυοφόρησε φυσιολογικά.

Τα άλογα αυτού του είδους συγγενεύουν μεταξύ τους, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των απογόνων τους.

Η γέννηση του Κουρτ συναρπάζει και ρίχνει ελπίδα στο μέλλον των απειλούμενων αυτών ιπποειδών καθώς η γενετική του ποικιλομορφία θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση του είδους.

Τα άλογα Przewalski προέρχονται από την Κεντρική Ασία. Ο αριθμός των ιθαγενών αυτών αλόγων άρχισε να μειώνεται μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η τελευταία επιβεβαιωμένη εμφάνιση ενός τέτοιου αλόγου στην άγρια ​​φύση ήταν το 1969.

Τα εναπομείναντα άλογα εκτρέφονται σε αιχμαλωσία και μπορούν να βρεθούν μόνο σε ζωολογικά πάρκα

Ο Κουρτ όταν απογαλακτιστεί από την υποκατάστατη μητέρα του, θα ζήσει στο πάρκο σαφάρι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο μαζί με άλλους του είδους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.