ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Καρχαρίας «βολτάρει» στον Τάμεση (φώτο)

Ένα είδος καρχαρία το οποίο εκκρίνει δηλητήριο που προκαλεί πόνο και πρήξιμο

Βρετανία: Καρχαρίας «βολτάρει» στον Τάμεση (φώτο)

Ο Τάμεσης, το ποτάμι που διασχίζει το Λονδίνο, τελικά αποδεικνύεται πολύ πιο συναρπαστικός από ό,τι πιστεύαμε καθώς καρχαρίες κολυμπούν στα νερά του!

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021 διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας σειράς ψαριών, όπως ιππόκαμποι, χέλια, φώκιες, καθώς και ένα είδος δηλητηριώδους καρχαρία.

Έναν από αυτούς κατέγραψαν σήμερα Λονδρέζοι που περπατούσαν κοντά στο ποτάμι και το ανέβασαν στο instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1957, δηλαδή πριν έξι δεκαετίες, το λονδρέζικο ποτάμι είχε κηρυχθεί βιολογικά νεκρό, χωρίς ίχνος θαλάσσιας ζωής. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει άρδην, καθώς στα νερά ζουν δεκάδες είδη ψαριών, με κυριότερο όλων το Tope, ένα είδος καρχαρία, το οποίο εκκρίνει δηλητήριο που προκαλεί πόνο και πρήξιμο.

To συγκεκριμένο είδος, το οποίο τρέφεται με ψάρια και οστρακοειδή, μπορεί να φθάσει τo 1,8 μέτρο σε μήκος και τα 50 κιλά σε βάρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ουδέποτε έχει καταγραφή επίθεση σε άνθρωπο από καρχαρία Tope.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Τάμεσης, μήκους 346 χιλιομέτρων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί περισσότερα από 115 είδη ψαριών και 92 είδη πουλιών. Ωστόσο, αντιμετωπίζει και πολλούς κινδύνους, με κυριότερο όλων τη μόλυνση και την κλιματική αλλαγή. Η μέση θερμοκρασία του νερού έχει αυξηθεί κατά 0,2 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία χρόνια, ενώ κάθε έτος η στάθμη των υδάτων αυξάνεται κατά 0,4 εκατοστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.