ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιαπωνία: Ανησυχία για τη νέα έκρηξη του ηφαίστειου Όρους Οντάκε

Ιαπωνία: Ανησυχία για τη νέα έκρηξη του ηφαίστειου Όρους Οντάκε

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η νέα έκρηξη ηφαιστείου στα νοτιοδυτικά της χώρας, με μεγάλους ογκόλιθους να πετάγονται σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά τον κρατήρα.

Σύμφωνα με πρακτορείο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αμέσως μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Όρος Οντάκε, στην περιφέρεια της Καγκοσίμα.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε το επίπεδο συναγερμού σε 3 – στην πενταβάθμια κλίμακα – με το επίπεδο 5 να προβλέπει εντολή εκκένωσης – για να περιορίσει την πρόσβαση στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Πολλές αρχικές «εκρήξεις» σημειώθηκαν στον κρατήρα χθες, ανέφερε η υπηρεσία, την οποία επικαλέστηκε το Kyodo, το οποίο προειδοποίησε ότι μεγάλοι ογκόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο ενδέχεται να προσγειωθούν σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

Μια παρόμοια έκρηξη σημειώθηκε στο Όρος Οντάκε τον Μάρτιο, για την οποία η μετεωρολογική υπηρεσία είχε επίσης εκδώσει συναγερμό επιπέδου 3.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιαπωνία, στην οποία υπάρχουν πολλά ενεργά ηφαίστεια, βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου καταγράφονται πολλοί σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.