ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκρηξη ηφαιστείου – Λα Πάλμα: Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο λόγω της στάχτης (βίντεο)

Έκρηξη ηφαιστείου – Λα Πάλμα: Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο λόγω της στάχτης (βίντεο)

Η ισπανική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Aena, δήλωσε πως η στάχτη από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα που έχει εκραγεί, ανάγκασαν τις αρχές στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας να κλείσουν σήμερα το αεροδρόμιο.

«Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα είναι εκτός λειτουργίας λόγω της συσσώρευσης στάχτης. Τα καθιερωμένα πρωτόκολλα εφαρμόζονται. Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητα», ανέφερε η AENA στον λογαριασμό της στο Twitter.

Άλλα αεροδρόμια στο αρχιπέλαγος των Καναρίων παραμένουν ανοικτά, δήλωσαν οι αρχές.

Πότε ενεργοποιήθηκε το ηφαίστειο

Το ηφαίστειο άρχισε να εκτοξεύει πίδακες ζεστής λάβας στις 19 Σεπτεμβρίου προκαλώντας ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια και αγροκτήματα και οδηγώντας στην εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων.

Είναι η δεύτερη φορά που κλείνει το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου και «ίσως να μην διαρκέσει πολύ», ανέφερε εκπρόσωπος της AENA την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι αεροπορικές συνδέσεις με το νησί είχαν διακοπεί για λίγο λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.