ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Χουλιάρας για σεισμό στην Αττική: «Δεν εμπνέει ανησυχία – Παρακολουθούμε το φαινόμενο» (φώτο)

Γ.Χουλιάρας για σεισμό στην Αττική: «Δεν εμπνέει ανησυχία – Παρακολουθούμε το φαινόμενο» (φώτο)

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, τόνισε πως ο σεισμός των 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:32 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική, δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2,9 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων.

Παρακολουθώντας τη σεισμικότητα στην περιοχή ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε τους κατοίκους των βορείων προαστίων ήταν πολύ επιφανειακός.

Ο ίδιος εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας: «Είναι κάτι συνηθισμένο για την περιοχή και δεν εμπνέει κάποια ανησυχία».

Και συνεχίζει, αναφέροντας:

«Έχουμε ξαναδεί τέτοιες μικρές δονήσεις στην περιοχή, δεν ανησυχούμε, ωστόσο παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στο Νέο Ηράκλειο, τις Αχαρνές, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αρχική εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών – Δείτε χάρτη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.