ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Λέκκας για Κάλυμνο: «Τα 160 χιλιοστά έφτασαν οι βροχοπτώσεις – Ανάγκη μείωσης των κατολισθήσεων»

«Η βροχή που πέφτει στην Κάλυμνο όλες τις ώρες από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και σήμερα είναι φοβερή»

Ε.Λέκκας για Κάλυμνο: «Τα 160 χιλιοστά έφτασαν οι βροχοπτώσεις – Ανάγκη μείωσης των κατολισθήσεων»

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, τόνισε πως οι βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο στην Κάλυμνο έφτασαν τα 160 χιλιοστά. Παράλληλα, σημείωσε πως απαιτούνται μεγάλες παρεμβάσεις για τη μείωση του κατολισθητικού κινδύνου στο νησί.

«Η βροχή που πέφτει στην Κάλυμνο όλες τις ώρες από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και σήμερα είναι φοβερή» επισήμανε ο κ. Λέκκας.

Υπήρχε, εξήγησε, προδιάθεση για κατολισθήσεις ή για ροές κορημάτων σε όλη την Κάλυμνο, όμως το έναυσμα για όλη αυτή τη διαδικασία εκδήλωσης ήταν οι πολλές βροχοπτώσεις, έφτασαν τα 160 χιλιοστά μέσα στο Σαββατοκύριακο, μια τεράστια βροχή, με φοβερή ραγδαιότητα, και επιλογή ορισμένων περιοχών που έπεσε πάρα πολύ νερό.

Το νερό τόνισε ο κ. Λέκκας, παρέσυρε και τα κορήματα (τα κομμάτια βράχων) με αποτέλεσμα να έχουμε εκτεταμένες ροές κορημάτων και άλλες ροές εδαφών, και αλλά κατολισθητικά φαινόμενα, καταπτώσεις με τα φαινόμενα να είναι πολύ έντονα. Το όλο γεωλογικό υπόβαθρο είναι επιρρεπές σε μετακινήσεις.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, «μπορεί να γίνει κάτι άμεσα για στέγαση των πολιτών που επλήγησαν και να γίνει αποκατάσταση, ήδη ο δήμαρχος έχει δρομολογήσει έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, αλλά χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις για να μειώσουμε αυτό που λέγεται κατολισθητικός κίνδυνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει μικρή πιθανότητα για νέες κατολισθήσεις, ήδη έχουμε δρομολογήσει εδώ και 1,5 χρόνο με το δήμαρχο έρευνα μείωσης των φαινομένων, αλλά δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, πρέπει να γίνει σε μακροπρόθεσμο διάστημα. Την άλλη εβδομάδα παρουσιάζουμε στο δημοτικό συμβούλιο στην ερεύνα για να αρχίσουν άμεσα τα μέτρα». Προέχει, συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας, η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας και της ζωής σε ορισμένες περιοχές της Καλύμνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.